Obiteljska tragedija

Majka zaključala dva para blizanaca u kući, a onda je izbio požar: Vrištali su u buktinji dok je bila u dućanu

Mališani umrli u požaru (ilustracija) Foto: Getty Images
30-godišnja majka iz Lodona ostavila je svoje trogodišnje i četverogodišnje blizance zaključane u kući, a onda je izbio požar. Nakon tri godine završen je sudski proces, a majka je proglašena krivom.

30-godišnja majka iz Engleske Deveca Rose proglašena je krivom za ubojstvo iz nehaja svoje četvorice maloljetnih sinova koji su poginuli u požaru prije tri godine.

16. prosinca 2021. majka je same u kući ostavila dva para blizanaca, trogodišnjeg Leytona i Logana i četverogodišnje Kysona i Brysona Hoatha. Zaključala ih je u svom domu u Suttonu u jugozapadnom Londonu.

Prema iskazima na sudu, uzrok požara su cigarete ili svijeće u dnevnoj sobi, a kuća je bila neuredna, puna smeća i ljudskog izmeta. Velika količina smeća pridonijela je širenju vatre, rekla je policija.

Dječaci tražili pomoć

Zaključani dječaci otrčali su na kat kuće i pokušali dozvati pomoć. Metro.uk piše da su djeca vrištala za pomoć. Jedan od susjeda pokušao je razbiti vrata. Na kraju su ih srušili tek vatrogasci koji su tijela djece pronašli ispod kreveta.

Hitno su prevezeni u dva različita bolnička centra, no nije im bilo spasa. Umrli su od udisanja dimnih plinova kasnije te noći.

Majka se vratila kući dok su vatrogasci još uvijek gasili požar, a susjed ju je udaljio od mjesta događaja, piše Sky News.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

I ranije ih ostavljala same

Deveca Rose rekla je da je djecu čuvala njezina prijateljica Jade. No i nakon policijske istrage, nikakvi tragovi još jedne osobe nisu pronađeni u kući.

Majka je priznala da je dječake ostavila same u još dva navrata, da bi otišla do dućana. Istu izjavu dao je i otac dječaka, bivši partner osuđene majke, Dalton Hoath.

Izjasnila se da nije kriva za četiri optužbe za ubojstvo iz nehaja i za jednu optužbu za napuštanje djeteta.

Postojali su dokazi koji upućuju na to da je Rose vjerojatno bolovala od depresije u vrijeme požara i da je patila od poremećaja osobnosti, ali tužiteljstvo je tvrdilo da to nije obrana.

Po sudskoj presudi u četvrtak, gotovo pune tri godine nakon tragedije, proglašena je krivom za sve optužbe za ubojstvo iz nehaja, no oslobođena je optužbe za napuštanje djeteta.

Djeca nisu pohađala školu tri tjedna prije svojih smrti, rečeno je na sudu. Sudac Mark Lucraft rekao je da je to "tragičan slučaj" te je odgodio izricanje presude za 15. studenog.

Pročitajte i ovo odmah je smijenjen Hrvatski pukovnik o SDSS-ovcu koji je uhićen zbog ratnog zločina: "Govorili su mi što pričam, što zapitkujem..."

Pročitajte i ovo Izvanredne mjere Iz Centra za obranu od poplava upozorili: "Na tom području bit će ugroženi objekti, a od poplave će se morati braniti i Zagreb"

Pročitajte i ovo rat na Bliskom istoku FOTO Iran zaprijetio SAD-u napadom i objavio video: Ovako smo udarili na Izrael

Povezane teme