Šokantan incident

Kajtazi prijavljen DORH-u: Udario predsjednicu romske udruge?

Suzana Krčmar, Andrej Plenković, Veljko Kajtazi Foto: Marko Todorov/Cropix
Protiv Veljka Kajtazija, saborskog zastupnika romske manjine, podnesena je kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog nasilja.

U kaznenoj prijavi protiv Veljka Kajtazija, saborskog zastupnika romske manjine, koja je podnesena DORH-u, tvrdi se da je on udario Suzanu Krčmar, predsjednicu Saveza Roma u RH Kali Sara.

Kajtazi ju je, tvrdi se, udario karate udarcem u trbuh i poderao joj majicu. Tvrdi se da je to učinio u prostoriji koja je pod videonadzorom te da su svemu svjedočile još tri osobe koje su ga jedva spriječile da je teško ne ozlijedi. 

DORH je 8. kolovoza u 10:49 e-mailom potvrdio da je primio kaznenu prijavu u kojoj stoji: "… u napadu bijesa prijetio je fizičkim ozljeđivanjem još jednoj zaposlenici, a gospođu Krčmar fizički je ozlijedio i dan ranije na službenom putu u Belom Manastiru", piše Nacional.

Protiv Kajtazija, važnog koalicijskog partnera predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića, podnesena je kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog teškog nasilja koje je počinio nad Krčmar.

"Ne znam za incident, pitajte predsjednicu pa neka vam ona kaže. Možda ona ima liječničko uvjerenje. Razgovore povišenim tonom imam non-stop. Bez čvrste ruke romski projekti ne mogu ići naprijed", rekao je Kajtazi za Nacional.

Krčmar cijeli slučaj ne želi dodatno komentirati već je samo proslijedila demanti koji je jutros poslala i redakciji Nacionala.

"Kratko i jasno demantiram navode iznesene u tekstu, radi se o netočnim i neistinitim tvrdnjama koje nemam potrebe dalje komentirati. Najljepše Vas molim da moju izjavu demantija objavite", napisala je Krčmar.

Kajtazi nije odgovarao na naše pozive.

Pročitajte i ovo Uhićeni su VIDEO Dvojica 16-godišnjaka zapalila helikopter, tvrde da im je za to obećan novac

Pročitajte i ovo NATEGNUT ODNOS Trump uoči sastanka bocnuo Zelenskog: "On je najbolji prodavač u povijesti"