Michelinove zvjezdice krasit će zidove u još tri restorana u Hrvatskoj, točnije na Malom Lošinju, u Rijeci i u Rovinju.
"Ne znamo ništa, to su anonimni obilasci. Mi uvijek gledamo da se prema svima ponašamo jednako", rekao je chef Lonrenzo Lai.
To dobro zna i Deni Srdoč, prvi hrvatski kuhar s dvije Michelinove zvjezdice u dva restorana. Svaka je posebna i veliko priznanje njemu i njegovom timu.
"To razmišljanje hrvatske gastronomije, poljoprivrede i truda, zbližavanje malih proizvođača na jednom mjestu, mislim da smo po tome specifični. I onda kroz maštu i sjećanje kreiramo jela", rekao je Srdoč.
Ono što Hrvatska nudi san je svakog kuhara. Treba samo prepoznati i dobro iskoristiti.
"Tajna kuhanja je zasigurno okus. Okus je najvažnija stvar i nije tako teško raditi s proizvodima Jadranskog mora", rekao je chef Michael Gollenz.
Kad se podvuče crta, Lijepa Naša broji 10 restorana kojih krasi Michelinova zvjezdica. Nema tu popisa i liste, ističu kuhari, koje ti restorani moraju zadovoljiti.
"Ono što donosi tu magiju je, vjerujem, strast, kreativnost samih kuhara. Oni kreiraju i zajedno spajaju nešto što nije prije prezentirano i viđeno", rekao je Imre Horváth, organizator dodjele Michelin nagrada.
Uz 10 restorana s Michelinovom zvjezdicom, imamo još 69 restorana s nekom od oznaka ovog prestižnog gastronomskog vodiča.
Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.
Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr