Radovan Dobronić

Šef Vrhovnog suda komentirao Severinin slučaj: "Ne može se ona tu shvaćati malom i nemoćnom ženicom. Ona je vjerojatno najmoćnija u Hrvatskoj"

Radovan Dobronić Foto: Nera Simic/Cropix
Šef Vrhovnog suda Radovan Dobronić komentirao je odluku Vrhovnog suda i slučaj skrbništva nad sinom Severine Vučković i Milana Popovića.

Vrhovni je sud nakon dvije godine ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu oko skrbništva sina Severine Vučković i Milana Popovića.

Severina, kod koje je do sada živio sin i koja je nad njim imala skrbništvo, uputila je pismo šefu Vrhovnog suda, Radovanu Dobroniću. Vrhovni je sud, između ostalog, upitala i radi li se o proceduralnoj pogrešci, udruženom kriminalu ili korupciji.

Na Indexov upit o Severininom pismu, Dobronić je odgovorio da nije vidio pismo, ali da će ga proučiti.

Pročitajte i ovo u sjeverozapadnoj Kanadi Srušio se mali putnički avion koji je prevozio radnike: Samo jedna osoba preživjela

"Nisam vidio nikakvo pismo, nisam previše spreman davati izjave. Proučit ću... Nisam oduševljen ni time što se o tome puno piše jer je to obiteljski spor o povjeravanju djeteta. Ne znam uopće kako je došlo do toga da se toliko piše o takvim stvarima. Ja ne tvrdim ništa, ali govoriti o tom predmetu je osjetljivo. Severina je nacionalna heroina, no ja nisam sklon takvom načinu iznošenja", komentirao je za Index.

Više je puta naglasio da se o takvim stvarima ne bi trebalo govoriti ni pisati, kako Severina, tako ni mediji.

Pročitajte i ovo Vruća tema Stručnjaci za DNEVNIK.hr o vojnom roku: "Nema jasne ideje i postoje otegotne okolnosti. Možda bismo trebali preuzeti švicarski model"

"Ne znam kako je uopće došlo do toga. Nije mi simpatično da ona kao majka na taj način govori u javnosti, nije mi to simpatično. Treba znatno reducirati pisanje o pitanjima te vrste. Nije osnovano načelno sumnjati u sudske odluke, naročito Vrhovnog suda", naglasio je Dobronić.

Dobronić je kazao i da Severina zlorabi svoju poziciju, a da je sistemskih pogrešaka znalo biti u sudskim postupcima kad je riječ o vještacima iz centara za socijalnu skrb ili psiholozima te tako Severinin slučaj nije izoliran. 

Komentirao je i Severinine optužbe da je moguće riječ o udruženom kriminalu i korupciji.

"Sve je moguće, samo se ona (Severina) ne može tu shvaćati malom i nemoćnom ženicom. Ona je vjerojatno najmoćnija u Hrvatskoj, i zato što je jako popularna i zašto što je imućna. Ja bih tu bio jako oprezan", rekao je šef Vrhovnog suda.