ZA DNEVNIK NOVE TV

Branko Bačić: "Kad HDZ-u bude trebala većina, on će je imati"

Slika nije dostupna
Nakon što je Sabor danas završio s radom, sve se prebacilo u zgradu Vlade. Tamo je i reporter Nove TV Andrija Jarak, koji je razgovarao s Brankom Bačićem, predsjednikom Kluba zastupnika HDZ-a.

Upitan imaju li većinu od 76 ruku za potporu Vladi, Branko Bačić je kazao kako će HDZ imati većinu u Saboru onda kad mu to bude trebalo. Dodao je da tu ulaze HDZ-ovi zastupnici, njihovi partneri, pojedini nezavisni zastupnici, "a pregovaramo i sa svim drugim potencijalnim partnerima. Pričekat ćemo još dva dana pa ćete imati punu informaciju".

Upitan hoće liBruna Esih i Željko Glasnović podržati Vladu i izbor Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora kazao je kako je zadovoljan tim pregovorima te kako je Esih i inače članica Kluba zastupnika HDZ-a pa je normalno da potvrdi kandidaturu Jandrokovića. "Razgovaramo o tome, kao i s Glasnovićem, i očekujem da ćemo imati njihovu potporu kad dođe vrijeme." Potvrdio je i da su razgovarali sa zastupnicima stranke Pokrenimo Hrvatsku te "prililno usuglasili stavove".

Istaknuo je kako je jedino što se u ovom trenutku zasigurno zna jest da je Božo Petrov izgubio potporu većine saborskih zastupnika te dodao kako većinu za smjenu Zdravka Marića trebaju osigurati SDP i most, a "govorim vam da ćemo mi pobijediti".

Upitan može li se dogoditi da Petrov sutra nakon rasprave i glasovanja o povjerenju ministru Mariću proglasi stanku od dva tjedna, odgovara: "Nakon današnjeg dana ništa me ne bi čudilo od gospodina Petrova. Ako to napravi, to bi bila grčevita borba za fotelju, to bi bilo nasilje nad demokracijom, procedurom i Poslovnikom".

"Uvjeren sam da ćemo uspjeti skupiti većinu. Ali, ako se to ne dogodi, HDZ je spreman ići na nove izbore", zaključio je Branko Bačić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme