Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaže da je - spreman

Ministar Marić: "Očekujem burnu i tešku raspravu. Vidjet ćemo..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Zdravko Marić sutra očekuje burnu i tešku saborsku raspravu, kaže.

Ministra financija o čijem se opozivu saborski zastupnici u srijedu izjašnjavaju, stigao je u Vladu te medijima rekao kako je razlog dolaska u Banske dvore večeras dogovaranje nastupa i taktike s premijerom u Saboru u srijedu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obrana Zdravka MArića Andrej Plenković Mostu: ''Ne ubadate ništa, jer nemate što ubosti'' Slika nije dostupna Završila rekordno duga sjednica Lacković promijenio ploču: "Grmoja mi je narušio integritet, podržat ću Marića"

Na pitanje ima li HDZ većinu u Saboru i Marić odbija dati konkretan odgovor. "To ćete sve vidjeti", kaže.

Na pitanje kakvu sjednicu Sabora očekuje sutra, Marić kaže - "dinamičnu i burnu". "Očekujem i dosta tešku raspravu, ali spreman sam na to. Svi smo spremni. Očekujem nastavak retorike koja je bila proteklih tjedana, ali i na to sam spreman. Želim isključivo iznositi argumente i želim dokazati da su sve te optužbe koje mi se stavljaju na teret neutemeljene", poručuje ministar Marić.

Na pitanje vjeruje li da oporba ima 76 ruku zastupnika za njegov opoziv, Marić ponavlja - "To ćemo vidjeti".

"Koliko sam čuo, glasovanje je u četvrtak"

Ono što Marić sa sigurnošću očekuje sutra, kako kaže, jest burnu raspravu. "Dalje ćemo vidjeti, koliko sam čuo, glasovanje je najavljeno za četvrtak", rekao je Marić.

Što se argumenata koje će iznijeti sutra pred zastupnicima tiče, Marić kaže da smatra da će sutra jasno pokazati i dokazati da je radio isključivo u javnom interesu. Pozvao se na iskustvo pomoćnika ministra, državnog tajnika te svoju aktualnu funkciju te na to nadodao da "rezultati govore za sebe".

Rekao je da će preblematizirati i svoj poslovni angažman i u Agrokoru te da će jasno i glasno pojasniti koja je bila njegova uloga i što je radio u tom koncernu, kao jedan od 25 izvršnih direktora.

"Sigurno je da ću imati jake argumente u obrani", istaknuo je Marić. Dodao je da će govoriti i obrazložiti što je mislio kad je rekao da se protiv njega išlo dosta nisko, odnosno na njegovo ljudsko dostojanstvo.

"Meni je ljudski, profesionalno, kolegijalno žao..."

Na pitanje o izjavi da je on u čitavoj priči oko Agrokora i opoziva samo sredstvo, Marić nije konkretnije odgovorio. "Dosta sam rekao s tim. Ne bih preuveličavao situaciju i sve, ali mislim da je to sad svima jasno", naglasio je.

"Evo meni je ljudski, profesionalno, kolegijalno žao da nisam imao priliku iznijeti svoju argumentaciju, da nisam bio pozvan, da nismo razgovarali, da me se pita, da dam argumente i da se temeljem toga da sud. Da li to nekome zamjeram, kolegama iz Mosta? Ne, niti sam im uopće zamjerao", istaknuo je Marić.

Dodao je da je 15 mjeseci bio dojma da je s Mostom suradnja bila dobra, ne samo na kolegijalnoj razini, već i "nekoj višoj".

Pojedinci prešli granice

Na pitanje hoće li sutra biti nekih iznenađenja, Marić odgovara da neće, barem ne s njegove strane. "Dok sam god ministar financija, moja riječ ima težinu i ja ću se sukladno tome ponašati", rekao je.

"Čuli smo proteklih tjedana, iz raznoraznih razloga, pojedini zastupnici ja mislim ipak prelaze granice, ne samo dobrog ukusa, nego i onog što bi smjeli, odnosno ne bi smjeli", rekao je na kraju Marić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene