obiteljski posao

Kako su brat i sestra iz Đakova pokrenuli biznis s - lješnjacima: "Ove godine planiramo sadnju još jednog hektara"

Sezona je skupljanja lješnjaka, otkupne cijene ponovno su niske, pa mnogi uzgajivači neće imati zaradu. Ali lješnjak se dobro može prodati ako je tostiran, slan, ima čokoladnu glazuru ili je u keksu. Upravo takav biznis pokrenuli su mladi brat i sestra iz Đakova. Za prvi stroj štedjeli su mjesecima, a onda su krenuli europski fondovi.

Na plantaži od 10 hektara, skupljanje lješnjaka u punom je jeku. Pazi se na svaki plod, pa uz stroj rade i grablje. Kvaliteta izvrsna, a količine uskoro još i veće.

"Ove godine planiramo sadnju još jednog hektara lješnjaka, a kroz godine planiramo povećanje na možda dvadesetak, tridesetak hektara", rekao je poljoprivrednik Ante Habada.

Pročitajte i ovo Dan policije Policajci proslavili svoj dan, sjenu na slavlje vrhu policije nije bacilo ni anonimno pismo policajke: "Objasnite mi kako je moguće..."

Sve je krenulo kao hobi. Dopunska djelatnost oca Zdravka Habade prerasla je u biznis kad su se u priču uključili sin koji studira poljoprivredu i kći koja će diplomirati ekonomiju.

Pročitajte i ovo Kako dalje? Hoće li doći do povećanja cijena domova za starije? "Ti minusi su se dogodili zbog velikog, značajnog porasta cijena, režija i namirnica"

Zgradu koja je trebala biti nova automehaničarska radnja, Ante i Anita pretvorili su u skladište i pogon za preradu i doradu lješnjaka.

U prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Martine Bešić Đukarić pogledajte dirljivu obiteljsku priču kako je od prvog stroja kupljenog ušteđevinom braće hobi postao omiljeni posao.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.