Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se događa s iPhoneom?

Iz iPhonea letjele iskre, zapalio se, već drugi slučaj u par dana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na nekim internetskim stranicama nagađa se da su ovi problemi povezani s pregrijavanjem baterije

Prije nekoliko dana u medijima se pojavila informacija kako se tijekom leta jednom putniku u avionu u Australiji zapalio iPhone 4 – srećom vlasnik telefona, kao i ostali putnici ostali su neozlijeđeni, a sada se sličan scenarij ponovio u Brazilu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kad će se pojaviti u Hrvatskoj? iPhone 5 na europsko tržište stiže 15. listopada? Slika nije dostupna Nove informacije Nove glasine o iPhoneu 5

Vlasnik telefona ostavio ga je puniti tijekom noći i zaspao, a kada se probudio vidio je da se iz telefona dimi te su počele letjeti iskre. iPhone se punio u blizini kreveta te je njegov vlasnik imao sreće jer je prošao bez ozljeda, no sigurno je ostao šokiran kada ga je usred noći probudio zapaljeni telefon.

Iz Applea još nisu komentirali probleme s iPhoneom pa tako nisu objavili razlog zbog kojeg su se u kratkom vremenu zapalila njihova dva telefona. Treba podsjetiti da su iz ove kompanije nedavno najavili da će zamijeniti svoje iPod Nano playere koji su prodavani između 2005. i 2006. godine zbog problema s pregrijavanjem baterije.

Na mreži možemo pročitati da bi upravo baterija mogla biti krivac za zapaljenje ova dva modela iPhonea – na stranici redmondpie.com upozoravaju da se baterije Appleovih telefona previše zagrijavaju, pogotovo prilikom punjenja, a zagrijavanje baterije možda je povezano i s posljednjom verzijom Appleova mobilnog operativnog sustava iOS 5.

Inače, kao što je poznato, novi model Appleovog telefona ima velikih problema s trajanjem baterije te brojni njegovi vlasnici s nestrpljenjem čekaju novu softversku nadogradnju koja bi trebala omogućiti duže trajanje baterije.

U svakom slučaju, ako primijetite da se iPhone previše zagrijava, najbolje ga je isključiti na neko vrijeme i ne riskirati njegovo zapaljenje i potencijalnu štetu/ozljede koje iz toga mogu nastati.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene