Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon NASA-ine pressice

VIDEO: Otkriće E.T.-ja, koje to nije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon 'velikog' NASA-inog otkrića, super mikroba koji može preživljavati u izvanzemaljskim uvjetima, ostaje osjećaj kako smo ipak zakinuti za nešto više od mikroskopskih 'izvanzemaljaca'.

Špekuliralo se naširoko o tome što se krije iz NASA-inog najavljenog astrobiološkog otkrića, koje će utjecati na traganje za dokazima izvanzemaljskog života'. Možda najzanimljiviji komentari bili su vezani za eventualni pronalazak E.T.-ja, no New Scientist, nakon što je svijet doživio svojevrsnu katarzu, NASA-ino otkriće ispraća naslovom 'Otkriće E.T.-ja, koje to nije'.

Pročitajte i ovo Dijatomeja (Foto: Algološki laboratorij Biološkog odsjeka PMF-a) Na dubini od 20 metara Veliko otkriće kod Imotskog: Znanstvenici otkrili novu vrstu u Crvenom jezeru Ilustracija (Foto: AFP) Stotine kovanica Epohalno otkriće: Drevni novčići pronađeni u kazalištu mogli bi vrijediti milijune

>> VIDEO: Otkriven mikrob koji može preživjeti u arsenu

>> Novo Galileovo doba: Dramatična otkrića u kozmologiji i egzoplanetima

>> Hrvatski stručnjaci: NASA neće objaviti ništa bombastično!

Ono što je NASA predstavila, dok je svakako intrigantno, zapravo nije odjeknulo poput zemljotresa, kako što su se mnogi nadali. Prije nekoliko godina slična najava NASA-e o pronalasku znakova života na Marsu, završila je isto tako pomalo neslavno. Naime, uzorci koje je prikupio Phoenix Mars lander i koje su NASA-ini znanstvenici analizirali, umjesto tragova života, otkrili su tragove hrane za potencijalne mikrobe.

U krajnjem slučaju, ovakve najave i interes medija i javnosti za njih, samo iznova pokazuju koliko je naša glad za informacijama o potrazi za izvanzemaljskim životom zapravo velika. Nadajmo se samo kako nas prvi, pravi kontakt neće šokirati, kao što je to slučaj u mnogim filmovima znanstvene fantastike.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene