Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog sigurnosnog propusta

Oprez: Facebookom se širi nova prijevara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebookom se širi nova prijevara i to brže nego bilo koja do sad.

Autori prijevare pronašli su rupu u Facebookovoj platformi za razvijanje aplikacija, koja im omogućava da automatski objave poruku na korisnikovom zidu i to bez njegova pristanka. Čim korisnik pokrene Face, poruka se sama objavi na zidu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika oštećenja VIDEO Ogromni komadi zida i zemlje urušili se na parkirane aute u centru Rijeke Slika nije dostupna Tražio 3500 kuna Odbijen Bunjčev zahtjev da mu država isplati naočale razbijene u deložaciji: ''Policajci su mi prijetili da će mi iščupati testise''

Trenutno se širi poruka sadržaja: 'Mislio sam da je ova anketa SMEĆE, ali upravo sam kupovao i to na veliko u walmartu zahvaljujući FB-u.' Prijevara funkcionira tako da korisnik mora upisati svoj e-mail ili broj mobitela, kako bi sudjelovao u anketi.

'Trenutno se čini da se radi o standardnoj prijevari, a ne o virusu, odnosno na taj se način šire spamerski linkovi', stoji na blogu All Facebook. Izdano je i upozorenje da se ne klikne ako netko od korisnikovih prijatelja objavi link, jer će se automatski objaviti na njegovom zidu.

>> Facebook: Jesu li Hrvati skloni otkriti svoju lokaciju?

>> Facebook vrijedi više od 33 milijarde dolara

>> Status ili fotografija na Facebooku dokaz je na sudu?!

To je samo jedna u nizu tisuća prijevara koje kruže internetom. No, ujedno je i jedan od najvećih sigurnosnih propusta na popularnoj socijalnoj mreži.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene