Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Investitori nestrpljivi

Facebook vrijedi više od 33 milijarde dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook sada vrijedi 33,7 milijardi dolara, nakon što su investitori platili 76 dolara po dionici prije nego je počela njihova javna prodaja.

The Financial Times piše da to znači da Facebook sada vrijedi više od tehnologijskih divova poput eBaya i Yahooa koji na tržištu vrijedi 30,1 milijardu dolara. ‘Dionica Facebooka prodaje se za 76 dolara dok se investitori bore dobiti dio kompanije prije nego ona ode na javnu prodaju, za koju analitičari kažu da bi mogla biti najveća ponuda dionica od kada su na burzu dospjele dionice Googlea 2004. Kada je firma postigla vrijednost od 1,67 milijardi dolara’, napisao je David Gelles, izvjestitelj The Financial Timesa.

Pročitajte i ovo Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju Ilustracija Jačanje sigurnosti Amerika odobrila prodaju još osam helikoptera Black Hawk Hrvatskoj

>> 'Lista za odstrel' na Facebooku: Troje tinejdžera ubijeno

Dok Facebook i druge kompanije Silikonske doline, poput Twittera, LinkedIna, Zynge, odgađaju svoje javne ponude zbog slabog apetita za njihovim dionicama na tržištima, neki investitori nisu zadovoljni čekanjem. Oni stječu udjele u tehnološkim tvrtkama dok su još uvijek privatne, nadajući se da će javnom prodajom cijene dionica porast.

Facebook koji ima više od 500 milijuna članova, financira se kroz mješavinu investicijskih firmi i poduzetničkim kapitalom tvrtki. Još nije poznato kada će kompanija dionice staviti u javnu prodaju iako su postojale naznake da to neće biti do 2011.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene