Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobili tek pješački prijelaz, žele semafor

Do škole preko ceste na kojoj su i jučer stradale tri osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Običan prelazak ceste na putu do škole u Mirkovcima za osnovnoškolce operacija je ravna nemogućoj misiji. Izlaze na opasnu cestu na kojoj su i jučer stradale tri žene. Na toj izrazito prometnoj državnoj cesti samo u jednoj minuti prođe oko 30 automobila. Prije dva mjeseca objavili smo priču, škola je dobila pješački prijelaz, ali to nije dovoljno.

Nakon naše reportaže našao se novac za nekoliko kanti bijele boje. Učenici su ispred škole dobili pješački prijelaz. No, nedostaje još jedna sitnica - semafor. Mi smo se i danas uvjerili koliko je gust promet na toj cesti. A ne staju baš svi vozači na pješačkom prijelazu. Da se radi o uistinu opasnoj cesti svjedoči i strašna nesreća koja se dogodila sinoć. Ondje su stradala tri biciklista. Jedan je preminuo.

Pročitajte i ovo Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV Počeli sanaciju zida Obitelj u čiju se kuću zabio kamion treba pomoć: "Ozlijeđena djevojčica je u bolnici, ali je dobro'' Slika nije dostupna 'Želimo znati' Nikome nije stalo zaštititi dječje živote semaforom pred školom

Koncem siječnja snimali smo učenike iz Mirkovaca u njihovoj nemogućoj i opasnoj misiji. 'Auti jure, jako jure. Rijetko tko stane', rekao je jedan dječak. Snijeg je okopnio. Stiglo je u Mirkovce proljeće, a s njim i pješački prijelaz. 'Poslije vaše posljednje reportaže mi smo dobili dopis od Hrvatskih cesta da će biti riješen pješački prijelaz', rekao je Anto Vidović, ravnatelj OŠ Nikole Tesle.

Na zebri ne stane svatko

Pješački prijelaz uvelike olakšava prelazak ceste. No, on ipak u potpunosti ne rješava problem učenika i njihovih roditelja. 'Bez semafora ovdje se problem ne može riješiti. Djeca kad prelaze cestu, ljudi stanu, ali ne stane svatko', rekao je Goran Šajfar iz Vijeća roditelja. Ova cesta vodi prema graničnom prijelazu, izrazito je prometna i opasna. Sinoć su ovdje stradala tri biciklista, a jedan je preminuo. Zabrinuti roditelji pitaju koliko košta život njihove djece.

'13. prase'

'Kao nema novca za semafor. To je sramota da grad ne može naći novce za semafor. Čak ima u gradu nekih semafora koji uopće nisu u funkciji', rekao je roditelj Anto Jakovljević. Mještani Mirkovaca prozivaju Vinkovce čije su oni prigradsko naselje. Zbog nebrige grada ne osjećaju se kao njihov 12. mjesni odbor, već kao 13. prase.

Mještani Mirkovaca kažu da grad Vinkovci ignorira njihove potrebe. Iako su im pisali bezbroj puta i molili da riješe problem prelaska ceste kod škole, oni su se oglušili sve do trenutka kada je priča objavljena u našem Dnevniku. Na toj je cesti, podsjećamo još jednom sinoć stradalo troje ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene