Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješno

Kampanja 'Želimo znati' u mjesec dana riješila tri problema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kampanja Nove TV 'Želimo znati' u samo mjesec dana riješila je tri slučaja i potvrdila da ispunjava ciljeve zbog kojih je i pokrenuta. Novinarski trud, insistiranje na odgovorima i rješavanju problema višestruko se isplatilo za gledatelje i građane.

Temom ove društveno-odgovorne rubrike Dnevnika Nove TV do sada su bile tri škole, svaka sa svojim specifičnim problemima koji su uz ustrajnost reportera Nove TV u kratkom riješeni. Prva uspješno riješena priča bila je ona o školarcima iz Kaštela čiji je put do škole vodio kroz kanalizacijski odvod za oborinske vode ispod opasne magistrale. Iako su na problem dvije godine upozoravali roditelji, tek nakon angažmana 'Želimo znati' danas mališane sigurno do škole prevozi autobus.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uspjeh akcije Želimo znati Milinović naložio jednostavnije posvajanje Slika nije dostupna Večeras, Dnevnik Nove TV u 19.15 Želimo znati: Posvajanje djeteta - nemoguća misija! Do kada?

>> Kad put do učionice postane noćna mora

Gledatelji su s nevjericom pratili i sljedeću priču, o Tehničkoj školi Nikole Tesle iz Vukovara, koja se s otvaranjem teme činila velikim zalogajem. Na čelu derutne škole opasne po život učenika i profesora je ravnatelj kojemu se sigurnost njegovih učenika nije nalazila pri vrhu liste prioriteta. Ravnatelj se čak i obrušio na reporterku Anitu Delaš koja mu je u tom trenutku nosila prve dobre vijesti. Ni nakon tog incidenta novinari nisu odustajali, pa je u konačnici i ova priča dobila svoj sretan kraj. Učenici su od grada na korištenje dobili dvoranu za tjelesni odgoj, jer je ona u sklopu škole bila 'pod ključem' protekle četiri godine.

>> Učenici derutne škole u novoj dvorani

Posljednja u nizu dobrih vijesti koje je gledateljima donijela kampanja Nove TV rješenje je slučaja osnovne škole iz vinkovačkog prigradskog naselja Mirkovci. Prema ovom se mjestu gradska vlast Vinkovaca ponijela krajnje maćehinski kada je škola od gradskih otaca zatražila semafor pred svojim ulazom. Iako bi učenicima tako bio omogućio siguran prelazak preko izuzetno opasne prometnice koja vodi prema graničnom prijelazu sa susjednom Republikom Srbijom, odgovorni nisu bili spremni izdvojiti novac. Baš kada su ogorčeni roditelji potaknuti pričom u Dnevniku Nove TV planirali blokirati prometnicu kako bi ukazali na svoj problem, stigle su dobre vijesti. Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste počeli su izgradnju semafora i tako mirkovačkim roditeljima i njihovoj djeci osigurali miran san i siguran put do škole.

>> VIDEO: Djeca iz Mirkovaca dobit će semafor

Kampanja 'Želimo znati' nastavlja ukazivati na propuste, nemar i nedostatke u hrvatskom društvu koje sudeći po svemu navedenom ne sliči na društvo znanja na koje se vlast tako rado poziva, a koje građani žarko priželjkuju. Gledatelji Nove TV javljaju se sa svojim prijedlozima i problemima kojih je još mnogo, pa kampanja 'Želimo znati' ohrabrena dosadašnjim uspjehom već večeras kreće u novi izazov.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene