Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medicinske svrhe

'Zbog marihuane iskašljao sam svoj karcinom!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Italiji, Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Poljskoj, Nizozemskoj i još nekim europskim zemljama dopuštena je upotreba marihuane u medicinske svrhe.

Unatoč kaznama, sugovornici ekipe Provjereno koriste marihuanu za vlstite potrebe, točnije za liječenje. Jedan od sugovornika koristi pastu i njome liječi multipla sklerozu.

Pročitajte i ovo Droge u Hrvatskoj - 4 Najčešće marihuanu Ovisnost u Hrvatskoj: Svaka četvrta osoba probala je neku vrstu droge Ilustracija 77 kilograma Policija presrela automobil, bio je pun droge, a vozio ga je - policajac

>>Ostojić: Nećemo legalizirati marihuanu, svaka droga je zlo!

''To je droga, ali i svi lijekovi, svi ti kemijski preparati koje liječnik pripisuje na recept je droga. Znam da je to kažnjivo, ali meni marihuana pomaže'', rekao im je sugovornik.

Ne boji se zatvora jer mu je zdravlje važnije. ''Znam da piše u zakonu da se to ne smije radit, ali ja ne vidim zašto bi to bilo ilegalno. Marihuana raste iz zemlje'', rekao je.

>>Studija potvrdila: Marihuana ne šteti zdravlju

Ekipa Provjerenog razgovarala je i sa liječnicima koji smatraju kako je korištenje marihuane u medicinske svrhe još uvijek neistraženo područje. ''Marihuana je droga'', rekao je dr. sc. Ante Bagarić, psihijatar Klinike za ovisnosti bolnice Vrapče.

>>Švicarci od 2012. smiju uzgajati marihuanu

Doktorica Ines Lazibat, voditeljica odjela za demijelinizacijske bolesti pri Zavodu za neurologiju KBC Dubrava, ističe kako su neka klinička istraživanja pokazala kako medicinski kanabis može imati primjenu u liječenju multiple skleroze. ''Može imati primjenu, ali isključivo kao simptomatska terapija namijenjena ublažavanju mišićnog spazma i neuropatske boli'', objasnila je Lazibat.

Treba li Hrvatska legalizirati korištenje marihuane u medicinske svrhe, pogledajte večeras u Provjerenom u 22:00!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene