Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okrutnost zatočeništva

VIDEO: Dupin skokom iz bazena si htio skratiti muke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U priloženom videu dokaz je kako životinje koje bi trebale živjeti u divljini nisu sretne ako moraju život provesti u zatvorenim kavezima.

Nakon što je propao prvi pokušaj, odlučni dupin s video snimke uspješno se iz drugog pokušaja, izmigoljio iz akvarija na slobodu.

Pročitajte i ovo Ilustracija pokraj Šolte Uginuo dupin u Dalmaciji: Na tijelu mu pronašli dvije rane Mrtav dupin pronađen na Viru ne zna se uzrok VIDEO Tužna scena s hrvatske plaže: U plićaku pronašli mrtvog dupina

No ne misle svi kako je to bio pokušaj bijega na slobodu. 'Učinio je to iz očaja. Želio je prekinuti mučenje. Zašto inače osoba skače sa zgrade?', objasnio je 70-godišnji Ric O'Barry, koji je napravio karijeru od oslobađanja dupina iz zatočeništva te dodao kako video snimka naglašava okrutnost koju životinje trpe u ljudskom zatočeništvu.

Iako se, naravno, uvjeti zarobljeništva i mentalno stanje životinje ne može procijeniti iz video snimke, poznato je kako su dupini najvjerojatnije druge najpametnije životinje na planetu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene