Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Halo? Naručila bi jednu kuću!

VIDEO Revolucija u građevinarstvu: Printer printa gotovu kuću!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kompanija Winsun obećala je do kraja godine izraditi 3D printer koji osim što bi mogao 'isprintati' do 10 kuća u jednom danu, trošio bi materijal za izgradnju istih u vrijednosti od 5.000 dolara, što je oko 30.000 kuna

Arhitekti diljem svijeta danonoćno razvijaju nove načine za što bržu igradnju objakata, pa čak i cijelih kuća i zgrada. Veliki iskorak u građevini napravili su kineski arhitekti koji su predstavili prvi 3D printer koji može napraviti i do deset kuća u jednom danu što uvelike ubrzava izgradnju, ali i smanjuje potrošnju.

Pročitajte i ovo Očevid kuće u Ulici Zeleni kut - 3 Uzrok nije poznat Buknuo požar na kući kod Maksimira: Iz buktinje izvukli tijelo sina, otac prevezen u bolnicu Novac za kuću prikupljen - 3 Veliko srce Hrvatske U plamenu im je nestao cijeli život, no pomoć je brzo stigla: Skupljen je novac za kuću obitelji sa sedmero djece, ali postoji jedan problem

Ovo je prvi ISPRINTANI dvorac na svijetu!

Kompanija Winsun obećala je do kraja godine izraditi 3D printer koji osim što bi mogao 'isprintati' do 10 kuća u jednom danu, trošio bi materijal za izgradnju istih u vrijednosti od 5.000 dolara, što je oko 30.000 kuna, prenosi Business Insider.

Arhitekti iz Amsterdama već su započeli sa ovakvom inovativnom gradnjom. Upotrebljavaju bio-materijale, obnovljive materijale, a njihova je tvornica osim gradilište ujedno i muzej kojeg je ove godine posjetio i sam američki presdsjednik, Barack Obama.

'Krajnji cilj je omogućiti ljudima dom iz snova u što kraćem vremenu', kazao je glavni projektant i suosnivač DUS Architects iz Amsterdama.

Ovo će biti prva ISPRINTANA kuća na svijetu!

3D printeri osmišljeni su tako da grade objekt dio po dio, sloj po sloj, a profesor Berokh Khoshnevis iz Arhitektonskog studija u Kaliforniji kaže kako je upravo njegova kompanija na pragu senzacijonalne prekretnice u izgradnji. Prema njegovim riječima, pitanje je trenutka kada će njihov stroj biti spreman izgraditi cijelu kuću od jednom.

Iz njohvog 3D printera izlazile bi gotove kuće, od temelja do čitavih instalacija. Revolucija u 3D izgradnji samo što se nije dogodila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene