Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuda?

Ovu su najpoznatija Gospina ukazanja u Međugorju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u ponedjeljak navečer u kući vidjelice Vicke počeo svjetliti Gospin kip, star 40 godina, donosimo povijest Gospinih ukazanja na 'brdu ukazanja'.

U Međugorju  već dulje vremena šestero ljudi svjedoči da im se, počevši od 24. lipnja 1981. do danas, gotovo svakodnevno, ukazuje Blažena Djevica Marija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stiglo 100.000 vjernika Trideset i tri godine Gospinih ukazanja u Međugorju Slika nije dostupna Provest će se istraživanje Obitelj Vicke Ivanković: Ne želimo senzacionalizam kojim se šteti vjeri

Prvo ukazanje davne 1981. dogodilo se u sumrak na brdu Crnica, danas poznato kao brdo ukazanja, kada su, tada djeca, vidjelice ugledale ženu s djetetom u naručju. Ona im je poslala poruke o miru, vjeri, ljubavi, molitvi, obraćenju i postu.

Svakog 25. u mjesecu Gospa se preko svoje vidjelice, Marije Pavlović, obraća svijetu objavljujući duhovne poruke kao i 1981. godine.

>>VIDEO Čudo u Međugorju? Počeo svijetliti Gospin kip, evo kako sve opisuju vjernici!

Drugo 'čudo' iz Međugorja je skulptura, koja na neobjašnjiv način 'plače'. Istraživači, koji su se bavili ovim fenomenom, došli su do zaključka, da je kemijski sastav suza iz ove skulpture dosta sličan ljudskom.

Neki vjernici tvrde kako su izliječeni nakon Gospina ukazanja u Međugorju. Tako je Diana Basile iz Italije bolovala od multiple skleroze. Na vlastitu želju došla je do Međugorja i bila nazočna Gospinu ukazanju u jednoj prostoriji koja je povezana s crkvom i najedanput ozdravila. To se sve dogodilo gotovo u jednom trenutku i temeljito, tako da je ta ista gospođa sutradan iz hotela u Ljubuškom, gdje je prenoćila, bosonoga pješice prevalila 12 km puta do Brda ukazanja da zahvali Gospi na ozdravljenju. Od tada do danas ostala je zdrava.

Ukazanje se dogodilo i Riti Klaus, rođenoj u SAD-u, koja je bolovala od iste bolesti. Čitajući knjigu o Međugorju 'Ukazuje li se Gospa u Međugorju' odlučila je prihvatiti Gospine poruke. Moleći krunicu osjetila je toplinu, te se nakon toga osjećala potpuno zdravom.

Isto tako, jedna Talijanka je, tijekom boravka u Međugorju prošle godine, slučajno snimila siluetu Gospe. Kada se vratila kući, pregledavala je fotografije iz Međugorja i primijetila je da je snimila i Gospu koja je s plaštem i velom oko glave lebdjela iznad hodočasnika iza lijevih vrata crkve. Nazvala je prijatelje u Međugorju te im je ispričala što je vidjela na jednoj od svojih snimki. Sliku je potom poslala mailom prijateljima u Međugorje.

Pozornost turista je u kolovozu prošle godine privukao i križ na nebu iznad Međugorja. Nime, oko sedam sati ujutro toga dana na nebu nije bilo ni jednog oblaka osim onih koji su se formirali u obliku križa. Fotografije su odmah objavljene u medijima.

Poznat je i slučaj iz prošle godine kada je Marija Pavlović – Lunetti, vidjelica iz Međugorja na sam Božić imala susret s Gsopom. Prema onome što je rekla, Gospa joj se ukazala s malim Isusom u naručju te je Isus progovorio i rekao: ' Ja sam vaš mir, živite moje zapovijedi', a zatim su ih znakom križa blagoslovili.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene