Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Libera non grata

Nitko ne želi prvo izdanje Hitlerovog 'Mein Kampfa' s potpisom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpisano prvo izdanje knjige Mein Kampf koju je Adolf Hitler poklonio jednom od prvih članova svoje Nacionalsocijalističke stranke, nije pronašlo kupca na internetskoj dražbi održanoj u četvrtak u Sjedinjenim Državama.

Internetska prodaja koju je vodila aukcijska kuća Nate D. Sanders iz Los Angelesa zaključena je jer nije bilo nijedne ponude za kupnju Hitlerovog zloglasnog manifesta s posvetom Philippu Bouhleru, jednom od prvih i najlojalnijih nacista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Po početnoj cijeni Ipak prodano prvo izdanje Hitlerovog 'Mein Kampfa' s posvetom Slika nije dostupna U prodaji od 2016. 'Ova je knjiga preopasna za opću javnost'

Početna cijena za knjigu objavljenu u dva toma bila je postavljena na "konzervativnih" 35 tisuća dolara, rekla je voditeljica prodaje Laura Yntema.

Amerikanci još 1943. godine dobro pretpostavili kako će Hitler skončati

Na dražbi je bio ponuđen i obrazac za promjenu adrese koji je svojom rukom ispunio nacistički diktator, procijenjen na 20 tisuća dolara, ali ni ta nacistička memorabilija nije pobudila nikakav interes kupaca.

Treći predmet povezan s Hitlerom, mrtva priroda koju je navodno 1912. u Beču naslikao neuspješni slikar i budući diktator, povučena je s aukcije zbog dvojbene autentičnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene