Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Brrrr...

JEZIVI OTOK Za njega tvrde da je najukletije mjesto na Zemlji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smatra se da je svaki pedalj naseljenog otoka Mackinac u SAD-u nastanjen duhovima. Navodno se ondje nalazi više duhova nego stanovnika.

Prema artefaktima pronađenima na otoku Mackinac u američkoj saveznoj državi Michigan, ondje se nalazi groblje Indijanaca još iz 900. godine nakon Krista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Htio je upozoriti? Ovako nešto jezivo se rijetko vidi: Duh dječaka sjedio na stražnjem sjedalu automobila Slika nije dostupna Fotografija dana Snimio je dušu kako napušta tijelo nakon fatalne prometne nesreće? Pogledajte sliku

Autor knjiga o duhovima Todd Clements rekao je kako je otok Mackinac jedan od najukletijih lokacija na svijetu. 'Zbog velikog broja priča o duhovima koje dolaze s raznih lokacija diljem svijeta, vjerujem da je otok Mackinac 'Otok mrtvih'', kazao je Clements.

Otokom prema njemu i ostalim stanovnicima hara veći broj duhova. Među njima je student Harvey koji je umro u nerazjašnjenim okolnostima kasnih '60-ih. Smatralo se da se Harvey zbog neuzvraćene ljubavi upucao iza objekta koji je tada bio u vlasništvu fakulteta Mackinac. Njegovo tijelo nije pronađeno šest mjeseci.

Clements je o ovom slučaju razgovarao s policijom, a iz podataka koje je prikupio o ovom slučaju, vjeruje da postoji još jedna priča o ubojstvu mladića koja objašnjava zašto njegov duh nikada nije napustio otok.

'Tada su njegovu smrt proglasili samoubojstvom. Ali mi vjerujemo da je u njegovu smrt uključen još jedan dečko', kaže Clements. Dodaje kako je kasnije otkriveno da je Harvey ubijen s dva metka ispaljena u glavu. Međutim, uz njega nikada nije pronađeno oružje.

'Ako to ne govori: 'nedovršeni posao', ne znam što govori', rekao je. Stanovnici otoka tvrde da se Harvey 'smuca' oko kazališta Mossion Point, gdje bocka mlade žene u mraku.

Clements je uvjeren da je vidio Harveyja sredinom 1980-ih. Bilo je to u srpnju, a on je imao 12 godina i plivao je u bazenu u dvorištu.

Podigao sam pogled i vidio nekoga kako ondje stoji', priča Clements.

Rekao je svojoj majci da pogleda, ali kada je ona podigla pogled, više nikoga nije bilo. 'Bilo je to poput magle. Bilo je vidljivo da je ondje osoba. Mogao sam vidjeti lice, kosu, majicu, ne više jer je ispred njega bio grm', kazao je.

Dobro je pregledao mjesto na kojem je stajala prikaza, ali ništa nije mogao pronaći. 'Bilo je to teško dostupno mjesto i opasno', kaže. Godinama kasnije otkrio je Harveyjev identitet, odnosno identitet osobe za koju je uvjeren da je stajala u blizini njegova bazena, piše news.com.

Smatra se da i mnogi drugi duhovi nastanjuju taj otok. Od djevojčice koju zovu Lucy i koju su čuli da zaziva svoje roditelje, do Indijanca koji lutaju uokolo i žene koja pjeva stare pjesme u blizini kazališta.

Vjeruje se da se djevojčica čiji su duh stanovnici otoka nazvali Lucy razboljela na otoku te da su njezini roditelji otišli u Detroit kako bi ondje obavili neki posao. Ona je umrla prije nego su se oni vratili. Od tada je se može, tvrde stanovnici, čuti kako hoda gradom i zove svoje roditelje. Iako nema zapisa o tome da je na otoku umrla djevojčica, Clements tvrdi da to nije čudno jer vođenje dokumentacije nije bilo uredno prije 1900.

Sličnih priča s otoka Mackinac je mnogo, a jedan je bloger napisao da je 'duhovima ispunjen svaki pedalj' tog otoka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene