Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malena Milagros

Liječnici u čudu: Beba oživjela deset sati nakon što su je proglasili mrtvom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beba, nazvana Milagros, što na španjolskom znači 'čudo' proglašena je mrtvom samo pola sata nakon rođenja.

Tek rođena beba vratila se iz mrtvih deset sati nakon što su je liječnici proglasili mrtvom, a znakove života primjetio je njezin otac kada je došao po nju u mrtvačnicu. Liječnici u kolumbijskom gradiću Quibdou su 35 minuta nakon što je rođena obavijestili roditelje da njihova beba nije preživjela, donosi NYdailynews.

Pročitajte i ovo Ilustracija strašna tragedija Majka uspavanu bebu stavila u pećnicu umjesto u krevetić: Dijete je umrlo, njezino je objašnjenje šokantno Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu

>> Stravično: Dvije godine skrivala živo dijete u prtljažniku

Curica je nakon ovog čudesnog preživljavanja nazvana Milagros, što na španjolskom znači 'čudo', a sve što se dogodilo zaista i je pravo čudo. Njezina majka Jenny Hurtado bila je trudna samo 27 tjedana kada su je prošle srijede dovezli u bolnicu oko 2.45 ujutro. Liječnici su odmah izveli carski rez, ali nisu mogli otkriti bebine otkucaje srca, te su je oko 3.20 proglasili mrtvom.

Odvezli su je u mrtvačnicu i spremili u kovčeg, a samo se čekao njezin otac da dođe po nju. No, kada su mu liječnici predali dijete primjetili su da bebi kuca srce, a čak se čuo i tihi jecaj. Beba je odmah prebačena u bolnicu u Bogotu gdje se oporavlja na intenzivnoj njezi.

Specijalist Javier Zagarra objasnio je za medije kako je do ove skoro fatalne pogreške došlo jer otkucaji srca kod novorođenčadi mogu biti toliko slabi da ih liječnici ne mogu primjetiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene