Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni roditelji

Stravično: Dvije godine skrivala živo dijete u prtljažniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stravična priča potresla je Francusku. Popravljajući automobil, automehaničar je u prtljažniku pronašao živu dvogodišnju djevojčicu. Pothranjeno i golo, čini se da je dijete tamo bilo od rođenja. Roditelji su uhićeni.

Obavljajući servis na automobilu, francuski je mehaničar začuo čudne zvukove. Kada je otvorio prtljažnik, imao je što vidjeti. Unutra je bilo dijete.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

'Bila je gola, potpuno gola. Smrad je bio nesnosan. Djevojčica je ležala na vreći za smeće u prtljažniku', rekao je šokirani Denis Latour, vlasnik automehaničarske radionice.

Djevojčica je stara između 15 i 24 mjeseca, a pretpostavlja se da je u prtljažniku bila od rođenja. Kada je pronađena, ležala je u vlastitom izmetu, dehidrirana i s visokom temperaturom. 'Ni rast ni težina ne odgovaraju njezinoj dobi. Prisutna je psihološka i motorička retardacija, s uzorcima ponašanja koji ne odgovaraju djetetu te dobi', rekao je tužitelj Jean Pierre Lafite.

>> Grčka policija uhitila par zbog kupovine romske djevojčice

Vlasnica automobila brzo je pronađena i uhićena. U pritvoru je završio i njezin suprug. 'Otac ima svoju verziju priče. Tvrdi da uopće nije znao za to dijete, ali to moramo provjeriti', keže tužitelj.

45-godišnja žena također tvrdi da za dijete nitko nije znao. Kaže da ga je skrivala od rođenja. Potvrđuju to i priče ljudi s kojima se svakodnevno susretala. 'Živimo ovdje. Gospođu nikad nisam vidio u drugom stanju. Nisam vidio ni bebu ni išta slično. Znam samo da imaju dva sina i četverogodišnju kćer. Njih sam viđao vani', keže jedan od susjeda obitelji.

Troje druge djece preuzele su službe za socijalnu skrb. Roditelji su podrijetlom iz Portugala i oboje su nezaposleni. Optuženi su za zlostavljanje i zanemarivanje djeteta, a prijeti im 10 godina zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene