Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fizičar nije nimalo optimističan

'I mi moramo strahovati. Drvenu civilizaciju na Marsu 'izbrisao' je nuklearni napad'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fizičar John Brandenburg smatra da moramo poslati ljudsku misiju na Mars na kojem su i danas vidljivi dokazi genocida.

Fizičar John Brandenburg u subotu će na godišnjem okupljanju američkog društva fizičara predstaviti svoju teoriju da je nuklearni napad druge vanzemaljske rase 'izbrisao' drevnu civilizaciju na Marsu. U sklopu svoje bizarne teorije Barandeburg tvrdi i da su stari Marsovci, poznati kao Cydoniansi i Utopiansi, masakrirani u napadu, kao i da su dokazi genocida vidljivi i danas, piše Daily Mail. 

Pročitajte i ovo Stephen Hawking (Foto: Getty) U dobi od 76 godina Odlazak velikog znanstvenika: Umro je znameniti fizičar Stephen Hawking Slika nije dostupna Postojala sumnja na nuklearni pokus Potres u Sjevernoj Koreji vjerojatno prirodan, a ne nuklearni test

Njegovo posljednje istraživanje usredotočeno je na visoku koncentracije Xenona-129 u atmosferi Marsa, te urana i torija na njegovoj površini, što je uočila i NASA-ina letjelica Odyssey.

Znanstvenici su ranije istaknuli kako pojava ovih elemenata nije iznenađujuća jer su prirodni elementi koji se nalaze posvuda. No, Brandenburg je odlučan u tvrdnji kako se radi o ostacima dviju nuklearnih eksplozija na površini.

'U misiju na Mars trebale bi ići samo žene'

Kaže i da bi njegova teorija mogla objasniti i Fermijev paradoks, prije svega činjenicu zašto nam se nitko još nije javio ako svemir obiluje životom.

Upozorava i da moramo biti u strahu od napada na naš planet, te pripremiti ljudsku misiju koja bi na Marsu provjerila što možemo očekivati, odnosno proširila znanje o tome što se dogodilo.

Stručnjak za NLO Nigel Watson tvrdi da Brandenburg nije prvi koji sugerira da su Mars 'ubile' nuklearne eksplozije.

'Ove priče i mnoge njihove varijacije predstavljaju mišljenje da je naš Sunčev sustav bio poprište nekoliko nuklearnih bitki između vanzemaljskih posjetitelja i domaćina', rekao je i dodao kako Brandenburg iznosi tek nagađanja bazirana na našoj današnjoj svijesti o moći nuklearnog oružja i našem strahu od njegove zloupotrebe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene