Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdnju je obrazložila

'U misiju na Mars trebale bi ići samo žene'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Astronati su većinom muškarci, ali Kate Green smatra da bi na Marsk trebala isključivo ženska posada.

Do današnjeg dana većina astroauta bili su muškarci, ali spisateljica znanstve neliterature koja je sudjelovala u simuliranoj misiji na Mars tvrdi da bi u prvoj misiji na crveni planet s ljudskom posadom sve članice trebale biti žene.

Pročitajte i ovo Svemirska utrka Problematično pitanje Astronom o zahuktaloj svemirskoj utrci: "Slijedi slanje ljudi na Mjesec, a potom na dosad neosvojiv planet Taylor Swift - 4 Važno upozorenje Postala je žrtva zbog svoje iznimne popularnosti, ali problem je puno dublji: Na meti su posebno žene i djeca

Tvrdi da žene zahtijevaju niži unos kalorija od muškaraca zbog čega je potrebno manje resursa, pa je ženska posada jeftinija i isplativija.

Kate Green prošle je godine sudjelovala u NASA-inom projektu u sklopu kojeg je simulirana dugotrajna misija na Mars. Ona i ostali članovi posade, ukupno tri žene i tri muškaraca, proveli su četiri mjeseca u kupoli na Havajima. Cij je bio provjeriti kako bi stvarna misija na Mars mogla izgledati. Posada je većinu vremena provodila u strukturi.

Znanstvenici: Ne odlazite na Mars, umrijet ćete za 68 dana!

Bilo koja misija na Mars biti će suočena s ograničenim resursima, što znači da će svaki pokušaj takve misije morati pronaći načine za poboljšanje održivosti. Rješenje bi, tvrdi Green, moglo biti slanje samo žena.

I bivši zaposlenik NASA-e tvrdi da su manji astronauti privlačniji izbor od velikih ljudi. Logična stvar je zato, tvrdi, slati na Mars manje žene, jer bitna je snaga mozga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene