Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušajte

Evo što se događa kad stavite luk u čarape dok spavate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Luk stavljen u čarapu dok spavamo čini čuda.

Znate li da su vaša stopala izravan ulaz u vaše tijelo kroz ono što kineski liječnici nazivaju meridijanima? A meridijani su putevi do svakog organa u tijelu. Dok neki tvrde da takvo što ne postoji, oni koji razumiju kinesku medicinu shvaćaju da su usko vezani za živčani sustav.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pionirski zahvat Operacija izvedena prvi put u svijetu: Nakon presađivanja živca iz noge počeo koristiti paraliziranu ruku Slika nije dostupna Vrijeme pretoplo Virusi haraju, vladaju viroze: Doznajte kako ojačati imunitet!

Na stopalima je 7000 živčanih završetaka. Ti živci povezani su s raznim organima u tijelu. Električni signali koji se šalju putem tih meridijana često postanu uspavani zbog nošenja cipela.

A poticanje tih meridijana je bitno. To možete učiniti tako da se uzemljite sa zemljinim negativnim ionima, odnosno da stojite vani bez cipela ili pomoću - luka.

Mladi luk čini čuda: 3 nevjerojatne moći zelenog dijela

Jedan od najboljih načina za stimulaciju meridijana je stavljanje šalice luka ili češnjaka u vašu čarapu s donje strane stopala dok spavate.

Luk i češnjak poznati su kao pročiščivaći zraka, a kada se prislone na kožu ubijaju bakterije. Također, fosforna kiselina ulazi u krvotok i pomaže očistiti krv. Ono što se ne preporuča je višekratna upotreba istog luka jer skuplja klice i bakterije. I naravno, luk koji koristite za stopala nemojte jesti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene