Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON 13 GODINA

USKOK tereti dugovječnog HDZ-ova načelnika Župe dubrovačke: Oštetio proračun za 4 milijuna kuna?

Aktualno Galerija Hotel Župa - 1 Hotel Župa - 1 Foto: DNEVNIK.hr Hotel Župa - 2 Hotel Župa - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hotel Župa - 3 Hotel Župa - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hotel Župa - 4 Galerija 1/4 >>
USKOK tereti HDZ-ova načelnika Župe dubrovačke da je primio mito i time oštetio proračun za oko 4 milijuna kuna. Da bi priča bila bolja, optužnica je potvrđena nakon dugih 13 godina. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

Davne 2007. godine investitori su planirali u Župi dubrovačkoj izgraditi hotel s 5 zvjezdica, a da bi dobili građevinsku dozvolu, morali su platiti komunalne doprinose koji su iznosili oko 9 milijuna kuna.

USKOK navodi kako su direktor i član Nadzornog odbora društva Župa d.d., kako bi umanjili iznos naknade, načelniku Općine i članu poglavarstva za komunalne djelatnosti ponudili mito od 900 tisuća kuna svakome. Načelnik Silvio Nardelli i član povjerenstva potom su donijeli rješenje o komunalnom doprinosu od 5,2 milijuna kuna. Time su oštetili Općinu za gotovo 4 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Kazna za parkiranje Pula 15 eura Bizaran slučaj u Puli: Županijski tužitelj pod istragom zbog kazne za parkiranje Državno odvjetništvo Republike Hrvatske - 2 Zlouporaba položaja i ovlasti USKOK pokrenuo istragu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu

Načelnik poručuje kako je na godišnjem odmoru i nije spreman stati pred kamere, iako je telefonskim putem kazao da ništa nezakonito i nečasno nije napravio. "Uvjeren sam da ću u daljnjem postupku dokazati svoju apsolutnu nevinost u ovoj priči“, rekao je Nardelli.

Optužnica je prvi put podignuta 2009. godine, optužno vijeće vratilo ju je na doradu USKOK-u i tek nakon 13 godina podignuta je nova i potvrđena od Županijskog suda u Splitu. Oporba u župskom vijeću poziva na ostavku.

Općinski vijećnik stranke ŽUPKA Marko Miloslavić smatra da Nardelli treba podnijeti ostavku. "Šteta od 4 milijuna kuna nije samo tolika, ona je puno veća. Hotel je iza rata radio, uredno poslovao, a posljednjih 10 godina stoji u drači“, kazao je te upozorio da je šteta za lokalni proračun daleko veća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svašta se saznaje "Imam nešto para viška": Propjevao jedan od osumnjičenih, procurili detalji razgovora bande koja je opljačkala Inu

Pročitajte i ovo Damir Mikuljan, predsjednik Nadzornog odbora Ine DAMIR MIKULJAN Šef NO-a Ine za Dnevnik Nove TV: "Nikada nijedan član NO-a, ni mađarski, niti hrvatski, nije bio protiv neke odluke. Mislim da to sve govori"

HDZ-ov načelnik općinu Župa dubrovačka vodi od 2005. godine. Mještani, pak, smatraju da Nardelli nije kriv, no ako se to, pak, dokaže, onda "on zna što će", kazao je jedan od sugovornika.

Nardelli poručuje kako ostavku neće dati i kako ima povjerenje građana za svoj mandat.

Više o svemu možete pogledati u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Paule Klaić Saulačić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene