Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlouporaba položaja i ovlasti

USKOK pokrenuo istragu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske - 2
Državno odvjetništvo Republike Hrvatske - 2 Foto: Dnevnik Nove TV
Osnovano se sumnja da je okrivljenica s ciljem ishođenja podataka za nekretninu u svom privatnom vlasništvu od Zemljišnoknjižnog odjela zatražila dostavu elaborata o etažiranju podruma stambene zgrade u Rovinju.

USKOK je, nakon provedenih izvida, donio rješenje o provođenju istrage protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika (1965.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Osnovano se sumnja da je okrivljenica kao zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Općinskom građanskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, s ciljem ishođenja podataka za nekretninu u svom privatnom vlasništvu, 9. lipnja 2023. u Zagrebu, putem elektronske pošte od Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Puli, Stalna služba u Rovinju, zatražila dostavu elaborata o etažiranju podruma stambene zgrade u Rovinju.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zvonimir Rusjan - 5 izgubili dokumentaciju Na mirovinu je čekao 14 godina, a onda se uključilo Provjereno: "Mislio sam da će ići brže, ali ovako..."

Pritom je neistinito prikazala da dostavljanje elaborata traži za potrebe spisa Općinskog građanskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Ne sumnjajući u istinitost navoda okrivljenice, Stalna služba u Rovinju Općinskog suda u Puli udovoljila je traženju te je bez naplate pristojbe traženi elaborat dostavila na adresu Općinskog građanskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene