Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budućnost kuca na vrata

VIDEO 3 u 1: Automobil, helikopter i avion

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka iz Massachusettsa napravila je još jedan korak bliže prema budućnosti u kojoj će nebom osim aviona, helikoptera i bespilotnih letjelica, letjeti i automobili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Automobilom po zraku [VIDEO] AeroMobil - premijera letećeg automobila Slika nije dostupna Aeromobil VIDEO Slovak napravio leteći automobil

Ambiciozna tvrtka iz grada Woburna u Massachusettsu, objavila je prvi materijal vezan za svoj novi projekt - iduću generaciju letećih automobila. Terrafugia je svoj novi model nazvala TF-X i on će biti sposoban vertikalno polijetati i slijetati.

>> Jesu li leteći automobili budućnost prijevoza?

Ovaj zanimljiv i smion koncept, tvrde u toj tvrtki, ima radijuz kretanja od 750 kilometara u letu, a motore ima na krilima i na stražnjem dijelu. Polijetanje, let i slijetanje bit će u potpunosti automatizirano (putem GPS navigacije), ističu u Terrafugiji.

Prema njihovim procjenama, model TF-x, koji bi bio tehnički ispravno vozilo i za prometovanje po normalnim cestama, mogao bi se na istima naći u narednih 8-12 godina.

Isto tako, u Terrafugiji smatraju kako naučiti upravljati TF-X modelom neće biti neka posebna znanost, jer će se sve moći svladati u pet sati vježbe.

Njihov model 'Transition', koji je isto tako leteći automobil, već je prošao brojne testne letove, a prodaja tog modela očekuje se kroz narednih godinu do dvije dana. Da bi netko postao vlasnikom istog, morat će izdvojiti gotovo 300.000 dolara, a morat će položiti i ispit za pilota. Sitnica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene