Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hyundaijev koncept

Jesu li leteći automobili budućnost prijevoza?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hyundai je predstavio zanimljiv koncept letećeg automobila i pokazao nam kakve automobile možemo očekivati u budućnosti.

U Googleu posljednjih godina razvijaju automobil kojim će upravljati računala te vjeruju da ćemo u budućnosti samo sjesti u auto i reći putnom računalu gdje želimo ići, a automobil će se sam pokrenuti i odvesti nas na željeno mjesto, piše Mashable.

Pročitajte i ovo Ante Radonić, astronom neobična pojava NLO iznad Slovenije: Slučaj neodoljivo podsjeća na svjedočanstva iz SAD-a, evo objašnjenja našeg poznatog astronoma Pad drona u Zagrebu - 1 OSAM MJESECI KASNIJE Banožić tvrdi da DORH vodi istragu o padu drona, DORH ga demantirao

Iako se prvi ovakvi automobili već neko vrijeme voze cestama diljem SAD-a, vjerojatno je da njihova prodaja neće početi još desetak godina jer će trebati puno vremena dok se tehnologija usavrši i postane sigurna – jasno je da bi samo jedna greška računala u takvim situacijama mogla dovesti do prometnih nesreća i gubitka života tako da ekipa iz Google ne želi žuriti s komercijalnom primjenom ovih automobila.

>> Stigla budućnost: Biste li sjeli u ovaj auto?

No, koncept kojeg je predstavio Hyundai pokazuje nam da nam u budućnosti možda niti neće trebati automobili koji će 'sami voziti' po cestama, jer bi za desetak (ili više godina) u automobilima mogli – letjeti!

Ova kompanija zadnjih nekoliko godina organizira interna natjecanja za svoje inženjere koji na njima prikazuju svoje inovacije, a jedna od posljednjih takvih inovacija je i električni leteći automobil.

Na Mashableu kažu da ovo prijevozno sredstvo više podsjeća na bespilotnu letjelicu, nego na automobil, a prilikom demonstracije njime nije upravljao vozač, već je u kokpitu bila testna lutka, dok su Hyundaijevi inženjeri vozilom upravljali putem daljinskog upravljača.

Ovaj automobil/letjelica trenutno nema ime te nije poznato hoće li Hyundai početi s razvojem sličnih automobila, no ovaj nam je koncept ipak prikazao jedno od potencijalnih prijevoznih sredstava kakve bi mogli koristiti u (nekoj daljoj) budućnosti.

Što vi mislite, je li ovo samo zanimljiv koncept s kojim se nikad nećemo koristiti ili ćemo u budućnosti, umjesto u klasičnim automobilima, letjeti u ovakvim prijevoznim sredstvima?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene