Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži je 'cijeli internet'

Pogledajte kako je ukrala laptop i iPhone!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadzorne kamere u internetskom kafiću snimile su plavušu kako krade MacBook Air i iPhone, a ova se snimka sada proširila internetom

'Jučer mi se dogodila velika tragedija! Bila sam u suzama, suzama bijesa' – ovo je na svom blogu napisala programerka Ahryun Moon kojoj je prije nekoliko dana nepoznata ženska osoba iz internetskog kafića ukrala MacBook Air i iPhone.

Pročitajte i ovo PR NEZABORAVNO ISKUSTVO KUPOVINE Links Rijeka seli se na novu lokaciju! Slika nije dostupna I Zuckerberg to radi Skriveni detalj iz kojeg možemo nešto naučiti

Na blogu je objavila fotografije i snimku nadzorne kamere iz kafića s kojom je snimljena krađa – ženska osoba plave kose ulazi u kafić, naručuje kavu i 'traži plijen', odnosno priliku kako bi nešto ukrala. Ta joj se prilika ukazala kada je Moon otišla na WC i ostavila svoj prijenosnik i iPhone na stolu – kradljivica je odmah reagirala te, kada se uvjerila da je nitko ne gleda, uzela laptop i telefon i pobjegla.

Lopovi obožavaju Appleove proizvode!

Moon je napisala kako je svjesna da je njena krivica što je ostavila stvari bez nadzora, ali napominje kako nije mogla vjerovati da se tako nešto može dogoditi 'usred bijelog dana i pred toliko ljudi'.

Osim šoka zbog ukradenih stvari, Moon se šokirala i kada je pročitala neke od komentara na internetu u kojima su korisnici napisali da je 'dobila što je zaslužila', a neki su je proglasili glupom jer je stvari ostavila bez nadzora te su čak branili kradljivicu koja je iskoristila situaciju.

'Pitam se u kakvom to svijetu živimo', napisala je na blogu i zaključila da upravo zbog ljudi koji u ovakvim situacijama napadaju i kritiziraju žrtve, kriminalci se mogu izvući i napadati nevine ljude. Njena priča je prenesena i na iReportu CNN-a te se Moon nada da će, s obzirom da se sada snimka proširila po internetu, na kraju netko prepoznati kradljivicu (neki su je korisnici YouTubea i Reddita već kontaktirali i rekli kako znaju identitet plavuše) i pomoći joj da vrati svoje računalo i telefon.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene