Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kanta postala internetska senzacija

Šala osvojila internet: Appleovo 'računalo budućnosti' izgleda poput kante za smeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa iz Applea nije očekivala da će predstavljanje računala Mac Pro utjecati na porast prodaje kante za smeće u Japanu

Kada je početkom tjedna na WWDC konferenciji Phil Schiller iz Applea predstavio novi model Mac Pro računala neobičnog i atraktivnog dizajna, rekao je da je ovo računalo budućnosti te se osvrnuo na brojne kritike koje u posljednje vrijeme kruže internetom kako je ova kompanija, nakon smrti Stevea Jobsa, izgubila smisao za inovaciju te je kritičarima poručio: 'Can’t innovate more my ass'.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

Iako je veliki broj novinara nahvalio dizajn, a pogotovo performanse ovog računala koje bi se na tržištu trebalo pojaviti krajem godine, mrežom su se raširile šaljive fotografije koje prikazuju kako bi se još mogao koristiti računalo ovakvog oblika – poput kante za smeće ili pepeljare.

'NAJVEĆA PROMJENA od predstavljanja iPhonea'!

No, ubrzo nakon što je Apple predstavio ovo računalo, ekipa iz japanske divizije Amazona objavila je tvit s linkom na kantu za smeće ideaco New TUBELOR koja se nalazi u njihovoj ponudi i koja izgleda vrlo slično Mac Pro računalu te su se u tviru našalili kako njihova 'kanta nije Mac Pro'.

Na stranicama LA Timesa kažu da je, zbog velike sličnosti s Appleovim 'računalom budućnosti', ova kanta za smeće postala prava internetska senzacija. Također, objavljivanje ovog šaljivog tvita pokazao se kao odličan marketinški potez ekipe iz Amazona jer su ga korisnici retvitali više od 13 tisuća puta te je zabilježena velika potražnja i porast prodaje ove kante za smeće na Amazonu.

Ekipa iz Applea sigurno se nije nadala da će predstavljanje njihovog 'inovativnog računala budućnosti' utjecati na porast prodaje kante za smeće u Japanu jer je ova kanta ubrzo postala najprodavanija kanta za smeće i drugi najprodavaniji predmet u svojoj kategoriji pokućstva na Amazonovoj japanskoj diviziji.

'Ovo je kanta za smeće za profesionalce', 'kanta ima inovativnu mogućnost skrivanja vreće za smeće', 'upozorenje – nema podršku za Thunderbolt 2', samo su neki od šaljivih komentara koje su korisnici objavili među recenzijama ideaco New TUBELOR kante.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene