Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pratit će stres

Pametni grudnjak pomoći će vam u mršavljenju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Microsoft trenutno testira pametni grudnjak koji će pratiti otkucaje srca i aktivnost kože, odnosno količinu stresa.

Osim pametnih telefona i pametnih satova i naočala, u budućnosti ćemo sve više koristiti i pametnu odjeću koja će u sebi imati čipove i senzore koji će pratiti informacije poput tlaka i otkucaja srca korisnika. Prošle godine kompanija First Warning Systems predstavila je grudnjak s ugrađenim senzorom koji prati promjene temperature u tkivu dojke zbog kojih dolazi zbog rasta tumora, odnosno rasta i razvoja krvnih žila koje tumor opskrbljuju krvlju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Muškarci ga ne mogu otkopčati VIDEO Grudnjak se otkopčava SAMO kada je žena zaljubljena! Slika nije dostupna Sumnjali da nosi drogu 'Policajac me tjerao da usred noći tresem grudnjak na parkiralištu'

Senzor na grudnjaku bilježi promjene i te podatke uploada na internet gdje ih obrađuje poseban softver, a korisnici im mogu pristupiti putem računala i mobilnih uređaja te dobiveni rezultati mogu ukazati na rani stadij raka dojke.

Grudnjak koji može otkriti rak dojke!

Microsoftovi istraživači također razvijaju pametni grudnjak s ugrađenim senzorima koji prate aktivnosti srca i kože i na taj način mogu detektirati stres i promjene raspoloženja korisnica. 'Cilj razvoja ove tehnologije je saznati može li nosiva tehnologija pomoći u sprječavanju prevelikog unosa hrane zbog stresa', komentirali su na BBC-u ovu Microsoftovu tehnologiju.

Informacije koje prikuplja grudnjak korisnice mogu pregledavati putem posebne aplikacije na pametnim telefonima te će ih grudnjak upozoriti na mogućnost povećanog unosa hrane zbog stresa tako da bi im mogao pomoći u pravilnoj ishrani i mršavljenju.

Grudnjak je idealan za prikupljanje EKG informacija jer su senzori na njemu smješteni blizu srca, a iako je ekipa iz Microsofta pokušala implementirati ovu tehnologiju i u donje rublje za muškarce, ona se nije pokazala uspješnom upravo zbog prevelike udaljenosti senzora od srca.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene