Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi pametni telefoni!

'Mobilni ratovi': Predstavljeni novi konkurenti Galaxyju i iPhoneu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nokia i Sony predstavili su nove napredne modele pametnih telefona, dok je BlackBerry predstavio jeftiniji model s hardverskom tipkovnicom

U prvih nekoliko mjeseci ove godine mobilne kompanije predstavile su nekoliko telefona koji će konkurirati za najbolji smartphone u 2013. godini poput Sonyjevog telefona Xperia Z, HTC-ovog Onea i Samsungova modela Galaxy S4, a tijekom ovog tjedna najavljeni su još neki modeli pametnih telefona koji su dodatno zaoštrili konkurenciju na tržištu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sony Xperia Z Ovo je novi veliki konkurent Galaxyju S3 i iPhoneu 5!

Nokia Lumia 925

Najzanimljivijim od tih modela čini se Nokijin smartphone Lumia 925 koji je vjerojatno najbolji Windows Phone 8 telefon predstavljen do sada. Dolazi s AMOLED ekranom dijagonale 4,5 inča rezolucije 768x1280 piksela te ima kameru rezolucije 8,7 MP sa Smart Camera aplikacijom koja omogućuje brojne napredne opcije i snimanje visoko kvalitetnih fotografija i u uvjetima slabije vidljivosti.

Nokia priprema telefon koji bi mogao zamijeniti digitalce!

U odnosu na svog prethodnika (model Lumia 920), ovaj je smartphone tanji i lakši te je djelomično napravljen od aluminija, radi na dvojezgrenom Snapdragon S4 procesoru, ima 1GB RAM-a i 16GB prostora za pohranu podataka (u ponudi Vodafonea bit će dostupna i verzija s 32GB memorije), no nema dodatnog microSD utora tako da su korisnici ograničeni samo na internu memoriju.

Sony Xperia ZR

 

Nakon velikog uspjeha s modelom Xperia Z, Sony je ovog tjedna predstavio još jedan smartphone iz Xperia serije – ZR. Ovo je manji model koji donosi brojne slične opcije kao i Xperia Z pa je tako riječ o pametnom telefonu koji je vodootporan i otporan na prašinu i s kojim se i ispod površine vode mogu snimati Full HD videozapisi.

Ima manji ekran (dijagonale 4,55 inča rezolucije 1280x720 piksela), radi na snažnom četverojezgrenom 1,5GHz Snapdragon procesoru i 2GB RAM-a, pokreće ga Android 4.1 te ima 8GB interne memorije koji se mogu povećati s microSD memorijskim karticama. Iz Sonyja su objavili da će se ovaj smartphone pojaviti u prodaji tijekom drugog ovogodišnjeg kvartala, a iako njegova cijena još nije poznata, ovo će biti cjenovno pristupačniji uređaj u odnosu na Xperiju Z.

BlackBerry Q5

Osim Nokije i Sonyja, novi je model pametnog telefona predstavio i BlackBerry – ovo je već treći model kojeg je ova kompanija predstavila od početka godine i koji radi na novoj verziji njihova mobilnog operativnog sustava BlackBerry 10. Dok su do sada predstavljeni modeli Z10 i Q10 telefoni iz višeg cjenovnog ranga, novi model BlackBerry Q5 bit će jeftiniji i namijenjen prvenstveno tržištima u razvoju.

Povratak BlackBerryja: Počinje lov na iPhone i Androide!

Namijenjen je korisnicima koji vole puno tipkati te dolazi s punom QWERTY hardverskom tipkovnicom iznad koje se nalazi ekran dijagonale 3,1 inča rezolucije 720x720 piksela koji je osjetljiv na dodir. Telefon pokreće dvojezgreni 1,2GHz procesor, ima 8GB memorije i utor za microSD memorijske kartice, a na tržištu će se pojaviti tijekom ljeta.

Osim predstavljanja novog telefona, iz BlackBerryja su najavili da će od ovog ljeta njihova BlackBerry Messenger (BBM) aplikacija za besplatnu razmjenu poruka i sadržaja biti dostupna korisnicima iPhonea i pametnih telefona koji rade na Androidu – na početku s nekim ograničenim mogućnostima, a kasnije bi trebala imati sve opcije kao i na BlackBerry telefonima.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene