Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iPhone 5

Je li ovo zaista 'najomraženiji telefon'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon predstavljanja posljednjeg modela iPhonea, dvadeset posto objava na društvenim mrežama, blogovima i forumima vezanih uz ovaj telefon bile su kritike.

Svaki put nakon što Apple predstavi novi model iPhonea, računala ili novu verziju operativnog sustava brojni se korisnici okreću društvenim mrežama kako bi iskazali svoje (ne)zadovoljstvo s predstavljenim novitetima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Galaxy ili iPhone? Pogledajte SVE OPCIJE Galaxyja S4 koje nema iPhone 5! Slika nije dostupna 5 inčni Full HD ekran Samsung Galaxy S4: Još bolji, veći i brži!

Kompanija We Are Social istražila je kako su korisnici na društvenim mrežama reagirali na predstavljanje Appleova posljednjeg telefona iPhone 5 (koji je predstavljen još u rujnu prošle godine) te na predstavljanje još tri konkurentska modela – Nokijine Lumije 920, BlackBerryja Z10 te Samsungova Galaxyja S4 te je, kako su objavili na Daily Mailu, na temelju tih informacija iPhone 5 proglašen 'najomraženijim telefonom'.

U Hrvatsku stigao iPhone 5, fanovi satima čekali u redovima!

Naime, nakon što je Apple predstavio posljednji model iPhonea, u dvadeset posto objava na društvenim mrežama korisnici su kritizirali ovaj telefon, dok je najbolje prošao Samsung čije je lansiranje Galaxyja S4 kritiziralo jedanaest posto korisnika.

Ekipa s We Are Sociala nakon predstavljanja ovih telefona pretražila je informacije s Twittera, blogova i foruma te su se korisnici, kada je iPhone u pitanju, ponajviše požalili na novi konektor za punjenje i povezivanje s računalima i drugim uređajima tako da je za korištenje starih punjača potreban poseban adapter koji je potrebno kupiti odvojeno.

Drugi veliki problem na koji su se korisnici požalili su Appleove karte koje su bile prepune grešaka i s kojima je ova kompanija zamijenila Googleove karte te se na kraju čak i Tim Cook morao ispričati vlasnicima njihovih uređaja zbog loše kvalitete.

Ed Kitchingman iz We Are Sociala rekao je kako su brandovi često kritizirani prilikom predstavljanja novih telefona ako njihovi uređaji ne donose neke veće novosti u odnosu na prethodne modele te su najuspješnija lansiranja proizvoda nakon kojih korisnici na društvenim mrežama pričaju o novim i inovativnim opcijama predstavljenih telefona.

Među navedena četiri telefona najbolje je prošao Samsungov Galaxy S4 koji je kritiziran u jedanaest posto objava, a čak 56 posto objava bilo je vezano uz nove opcije ovog telefona, ponajviše uz tehnologiju praćenja pogleda – za usporedbu, prilikom predstavljanja iPhonea, samo je 29 posto objava bilo vezano uz opcije ovog telefona.

Pogledajte SVE OPCIJE Galaxyja S4 koje nema iPhone 5!

Ipak, na Daily Mailu napominju da je nakon lansiranja Appleovog telefona zabilježeno puno više objava (1,7 milijuna) vezanih uz iPhone 5, nego nakon predstavljanja novog Galaxyja (140 tisuća), a što se tiče ostala dva modela, zabilježeno je oko 300 tisuća objava vezanih uz BlackBerry Z10 (18 posto negativnih) i 45 tisuća vezanih uz Lumiju 920 (15 posto negativnih).  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene