Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Galaxy ili iPhone?

Pogledajte SVE OPCIJE Galaxyja S4 koje nema iPhone 5!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
iPhone 5 i Galaxy S4 trenutno su dva najpopularnija telefona na tržištu – pogledajte zanimljive opcije koje ima Samsungov telefon, a nedostaju iPhoneu

Tržištem pametnih telefona trenutno dominiraju dvije kompanije – Apple i Samsung te veliki broj korisnika prilikom odabira novog telefona razmišlja upravo o kupovini iPhonea ili posljednjeg modela iz Galaxy S serije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U manje od mjesec dana Samsungov rekord: Isporučeno više od deset milijuna Galaxyja S4 Slika nije dostupna 5 inčni Full HD ekran Samsung Galaxy S4: Još bolji, veći i brži!

Iako su tijekom proteklih nekoliko mjeseci predstavljeni još neki modeli koji će konkurirati za titulu najboljeg smartphonea godine poput Sonyjeve Xperije Z i HTC-ovog modela One, iPhone 5 i Galaxy S modeli i dalje su popularniji i bilježe puno veću prodaju u odnosu na konkurenciju.

Napokon! Samsung predstavio Galaxy S4!

Samsung je nedavno predstavio Galaxy S4 te su u njemu predstavili brojne nove i zanimljive opcije, a Apple bi najvjerojatnije u rujnu trebao predstaviti novi iPhone koji, ako je vjerovati glasinama, ne bi trebao donijeti neke veće promjene u odnosu na aktualni model iPhone 5 te velike promjene u Appleovom telefonu možemo očekivati tek sljedeće godine.

Svaki od ovih telefona ima svoje prednosti – npr. ljubitelji Applea reći će da je iPhone kvalitetnije građen, da ima bolji operativni sustav i slično, dok je korisnicima Samsungovog telefona novi Galaxy bolji jer ima veći ekran, bolji hardver, zanimljive opcije za upravljanje kamerom te brojne druge prednosti. Na Business Insideru nabrojali su deset opcija koje ima Galaxy S4, a koje nema iPhone 5 te će biti zanimljivo vidjeti hoće li Apple neke od tih opcija predstaviti i u novom modelu telefona kojeg trenutno pripremaju.

Daljinski upravljač – Galaxy S4 može se koristiti i kao daljinski upravljač s kojim se može kontrolirati televizor, a posebna aplikacija u telefonu korisnicima može preporučiti TV sadržaj.

NFC – putem NFC-a, odnosno tehnologije za povezivanje na malim udaljenostima korisnici Samsungovih telefona mogu se povezivati s drugim uređajima i razmjenjivati sadržaj dodirivanjem dvaju telefona. Također, ova se tehnologija koristi i za mobilno plaćanje.

Proširenje memorije – za razliku od iPhonea, Galaxy S4 ima utor za microSD memorijske kartice tako da se količina interne memorije može proširiti pa korisnici nisu ovisni samo o memoriji na telefonu.

Zamjenjiva baterija – s obzirom na kratko trajanje baterije današnjih pametnih telefona, mnogi će korisnici cijeniti mogućnost zamjene baterije.

Reprodukcija Full HD videa – novi Galaxy može reproducirati 1080p HD video zapise.

Na razvoju sljedeće dvije generacije iPhonea radio je i Steve Jobs?

Veliki pet inčni ekran – sve više korisnika želi telefon s velikim ekranom, a pet inčni ekran Galaxyja S4 veći je od ekrana iPhone 5 čija dijagonala ekrana iznosi 4 inča.

Group Play – putem ove opcije korisnici Galaxyja bežično mogu povezati svoje telefone i na njima dijeliti igre, fotografije i glazbu.

Napredne opcije kamere – u Samsungu su puno pažnje posvetili zanimljivim opcijama kamere pa se tako od fotografija može napraviti animirani GIF, možete ubaciti zvučni zapis u fotografiju, s fotografija ukloniti sadržaj i slično.

Smart Stay – ova opcija putem prednje kamere prati pogled korisnika i sprječava da se ekran zatamni sve dok je pogled na ekranu.

Micro USB utor – Apple u iPhoneu ima poseban Lightning konektor, dok Galaxy ima micro USB utor za povezivanje s računalom i drugim komponentama. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene