Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukradeni podaci o karticama

Hakeri se dokopali podataka o 2,9 milijuna korisnika Adobea!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Adobe se našao na udaru opasnog cyber napada te su hakeri, osim što su se dokopali podataka o korisnicima, ukrali i izvorni kod nekih njihovih proizvoda

'Cyber napadi nesretna su realnost današnjeg poslovanja', objavili su na Adobeovom blogu priznajući da su postali žrtve sofisticiranog hakerskog napada u kojem su se hakeri dokopali informacija o skoro tri milijuna korisnika usluga ove kompanije te izvornog koda nekih njihovih proizvoda.

Pročitajte i ovo Islamska država opet prijeti u novoj video snimci (Screenshot YouTube) Nova zastrašujuća snimka Islamska država opet prijeti: "Hakirali smo američku vojsku i State Department i poslali ubojice u njihove domove" Slika nije dostupna Zaražene tvrtke diljem svijeta Hakeri napali i Černobil, srušio se sustav za nadzor radijacije

Prve informacije o ovom napadu pojavile su se još prošlog tjedna kada je novinar i sigurnosni istraživač Brian Krebs otkrio dijelove izvornog koda Adobeovih proizvoda na jednom serveru koji se ranije koristio za hakerske napade. On je o svojim saznanjima obavijestio Adobe koji je proveo istragu u kojoj su otkrili da su se hakeri dokopali izvornog koda nekih popularnih proizvoda ove kompanije poput Adobe Acrobata, ColdFusiona i ColdFusion Buildera.

Policija morala isključiti struju cijelom susjedstvu kako bi uhitili 'SUPERHAKERA'

Na ZDnetu kažu da su se ovim napadom hakeri dokopali i brojnih informacija o korisnicima Adobeovih usluga poput korisničkih imena i lozinki, ali i informacija vezanih uz bankovne kartice, poput šifriranih brojeva kartica, datuma isteka kartica i drugih podataka povezanih uz narudžbe korisnika. Iz Adobea su objavili kako će kontaktirati sve korisnike koji su ugroženi ovim napadom te će resetirati njihove lozinke, a obavijestit će i osobe čiji su podaci o bankovnim karticama ukradeni.

Također, napominju kako trenutno nema informacija o tome da su hakeri iskoristili podatke o bankovnim karticama kojih su se dokopali. S obzirom na popularnost Adobea, odnosno broj korisnika njihovih proizvoda, ova je kompanija i ranije 'privlačila veliki interes' brojnih hakera tako da ovo nije prvi cyber napad, ali je jedan od ozbiljnijih i opasnijih.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene