Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sretniji bez Facebooka

Facebook prijeti tužbom: Mladić pronašao način kako se riješiti ovisnosti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook namjerava tražiti sto tisuća dolara od mladića koji je razvio alat Break Your Facebook

Cody Romano sve do nedavno puno je vremena provodio na Facebooku, no nakon što je izbio skandal s prisluškivanjem američke Agencije za nacionalnu sigurnost, ali i zbog nezadovoljstva lošom kvalitetom News Feeda ove društvene mreže, odlučio je izbrisati svoj profil. Nakon toga, kako je napisao na svom blogu, postao je sretniji te sada vrijeme provedeno na internetu koristi isključivo za posao, dok se s ljudima, umjesto dopisivanja putem Facebooka – druži uživo.

Nove promjene privatnosti: Nema više skrivanja na Facebooku!

Romano je svjestan da su brojni korisnici ove mreže postali ovisni o Facebooku, a da toga možda nisu niti svjesni te da bi i njima dobro došao odmor od konstantnog provjeravanja novih statusa, obavijesti i poruka na ovoj mreži. Zbog toga je razvio Break Your Facebook, alat koji omogućuje baš to – potpuni odmor od Facebooka tijekom vremenskog razdoblje za koje se sami korisnici odluče.

Na Business Insideru objasnili su kako ovaj alat radi – aplikacija sama stvori novu i sigurnu lozinku za pristup Facebooku koju korisnici ne smiju zapisati niti zapamtiti te odaberu datum na koji će im aplikacija poslati tu lozinku te će se tada ponovno moći prijaviti na svoj profil, a cijelo to vrijeme ne bi mogli pristupiti ovoj mreži. Iako bi ovakva aplikacija i određeni vremenski odmak od Facebooka sigurno dobro došla milijunima korisnika koji su se 'navukli' na ovu društvenu mrežu, Romanova ideja ipak se nekome nije svidjela – ekipi u Facebooku.

A ovako je vlasnik Facebooka zaštitio svoju privatnost!

Naime, iz Zuckerbergove kompanije zaprijetili su mu tužbom u kojoj će tražiti odštetu od čak sto tisuća dolara, a razlog se nalazi u neovlaštenom korištenju njihova imena (Break Your Facebook). Na svom je blogu napisao kako ga je prijetnja iz Facebooka samo podsjetila zašto ne voli ovu kompaniju, a s obzirom da ne zna previše o intelektualnom vlasništvu, ne želi ulaziti u sporove s ovom velikom, bogatom i moćnom kompanijom tako da će prekinuti razvoj svoje (neprofitne) aplikacije. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene