Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Platio 30 milijuna dolara

FOTO A ovako je vlasnik Facebooka zaštitio svoju privatnost!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mark Zuckerberg pobrinuo se da u okolne kuće ne usele neki neželjeni susjedi koji će mu ugrožavati privatnost

Brojni korisnici Facebooka ponovno su nezadovoljni s promjenama postavki privatnosti najveće društvene mreže na svijetu na kojoj se više neće moći sakriti od javnog pretraživanja tako da će ih svatko moći pronaći po imenu i vidjeti njihovu fotografiju.

U samo nekoliko dana postao je bogatiji za skoro 5 MILIJARDI dolara

Dok korisnici negoduju jer smatraju da Zuckerbergova kompanija na ovaj način ponovno ugrožava njihovu privatnost, šef ove kompanije pokazao je na koji se način može zaštititi privatnost te je za to morao platiti 30 milijuna dolara. Naime, Mark Zuckerberg prošle se godine uznemirio kada je saznao planove jednog developera koji je odlučio kupiti kuću odmah do njegove u Palo Altu i reklamirati je kako susjednu kuću Zuckerbergovoj, što bi moglo privući veliki broj ljudi i ugroziti njegovu privatnost.

No, dok korisnici njegove mreže imaju samo jedan izbor ako ne žele da ih se pretražuje ili ako ne žele da se njihovi podaci pojavljuju u reklamama na Facebooku, a to je napuštanje Facebooka, Mark nije morao napustiti svoju kuću, već se osigurao da ga nitko u budućnosti neće uznemiravati iz susjednih kuća tako što ih je – kupio.

Prema informacijama obavljenim na Mercury Newsu, prvu kuću kupio je još u prosincu prošle godine, a nakon toga kupio je i ostale tri koje okružuju njegovu kuću te je sada siguran da se u njih neće useliti netko tko bi mogao ugroziti njegovu privatnost.

VIDEO Nove promjene privatnosti: Nema više skrivanja na Facebooku!

Samo jednu od tih kuća platio je 14 milijuna dolara, a ukupno je za sve četiri kuće dao čak 30 milijuna dolara, što je puno više od njihovih tržišnih cijena, no s obzirom da je on težak oko 19 milijardi dolara, tih 30 milijuna vjerojatno neće previše osjetiti.

Iz Facebooka nisu komentirali ove informacije, a na Business Insideru objavili su kako je Zuckerberg ove kuće iznajmio bivšim vlasnicima tako da će oni nastaviti živjeti u njima kao i ranije, dok će šef najpopularnije društvene mreže koja je poznata po kršenju privatnosti svojih korisnika biti siguran da nitko neće ugroziti njegovu privatnost.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene