Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznat datum

Evo kada stižu novi iPadovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple bi nove modele svojih tableta, ali i novo Mac Pro računalo trebao predstaviti na konferenciji koju će održati 22. listopada

Iz Applea su na lipanjskoj konferenciji najavili kako za drugu polovicu ove i početak sljedeće godine planiraju 'brojne uzbudljive stvari'. Prije oko mjesec dana predstavili su nove modele svojih pametnih telefona, iPhone 5C i iPhone 5S koji je u samo desetak dana tijekom kojih je bio dostupan u SAD-a uzeo titulu najprodavanijeg telefona u rujnu na tom tržištu. Službeni datum konferencije na kojoj će predstaviti drugi dio tih noviteta još nje objavljen, no 'pouzdani i neimenovani izvor' iz kompanije napomenuo je novinarima All Things Digitala kako će se ta konferencija održati u utorak 22. listopada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjena dizajna Pojavile se nove fotografije: Ovo je iPad 5! Slika nije dostupna Puno noviteta iz Applea! Apple već priprema iPhone 5S! Stiže i iTV?

Pojavile se nove fotografije: Ovo je iPad 5!

Na ovoj konferenciji možemo očekivati nove modele Appleovih tableta – posebno zanimljivim čini se iPad 5 jer se očekuje da će prvi puta od 2010. godine kada je Steve Jobs predstavio iPad, Apple promijeniti dizajn ovog uređaja koji bi trebao biti manji i lakši. Usprkos manjim dimenzijama, iPad 5 bi trebao zadržati ekran iste dijagonale (smanjit će se rub oko ekrana, slično kao na iPadu mini), a analitičari očekuju da bi Apple u njega mogao ugraditi isti snažni A7 procesor kakav se nalazi u iPhoneu 5S.

Od ostalih novih opcija, glasine spominju bolju kameru i senzor za otiske prstiju, što je također inovacija koja je predstavljena u novom modelu iPhonea. O modelu iPad mini kruže različite glasine – prema nekima ovaj bi tablet napokon trebao dobiti ekran retina rezolucije, dok druge informacije kažu da Apple ima problema s proizvođačima komponenata te da bi retina iPad mini mogao postati dostupan tek početkom sljedeće godine.

Na skorašnjoj konferenciji Tim Cook trebao bi objaviti i više detalja o novom modelu Mac Proa, stolnog računala inovativnog dizajna (iako su neki ismijali Apple jer ovaj uređaj podsjeća na japanske kante za smeće) poput procesora, memorije, početka njegove prodaje i cijene koja sigurno neće biti mala.

Kult tajnosti u Appleu: 'Tajnovitiji od CIA-e i paranoičniji od Pentagona'

Osim hardvera, Apple bi 22. listopada trebao ponovno prikazati sve novitete koje će donijeti nova verzija njihovog operativnog sustava za Mac računala (Maverics) koja bi uskoro trebala postati dostupna za download korisnicima Appleovih računala.

Ljubitelji Applea s nestrpljenjem iščekuju i najavu pametnog sata, toliko spominjanog iWatcha, no prema većini dosadašnjih informacija, ovaj uređaj ne treba očekivati ove godine. Za razliku od Samsungovog Galaxy Geara koji ima ravan ekran, Appleov iWatch navodno će imati zakrivljeni ekran dijagonale oko 1,5 inča.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene