Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovisni o fantasy svjetovima

Djeca sve agresivnija i odvojena od stvarnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnovnoškolci sve više igraju nasilne video igre te postaju ovisni o 'fantasy' svjetovima koji ih odvajaju od realnosti.

Puno se posljednjih godina raspravlja o nasilnim video igrama poput Grand Theft Auta i njihovom utjecaju na mlade, a usprkos tome što mnoge igre imaju dobna ograničenja, često i osnovnoškolci igraju takve igre prepune krvi i nasilja - nekad i uz odobrenje roditelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opasne prijetnje FOTO Anita u strahu, gameri je žele mrtvu Slika nije dostupna Ovisnici o video igrama Odgajali 'virtualno dijete' u video igri i zanemarivali kćer koja je umrla!

Upravo se o ovoj temi govorilo na ATL (Association of Teachers and Lecturers) konferenciji koja je održana u Manchesteru te su mnogi britanski nastavnici upozorili kako zbog igranja video igara sve više osnovnoškolaca pokazuje znakove agresivnog ponašanja te postaju ovisni o 'fantasy' igrama koje ih odvajaju od realnosti.

U The Guardianu dodaju i kako djeca sve češće oponašaju nasilne scene iz video igara na igralištima te kako provode previše vremena uz monitore i ekrane često igrajući igre cijelu noć pa u školu dolaze neispavani i umorni zbog čega ne mogu normalno sudjelovati na nastavi i izvršavati svoje školske obaveze.

Na ovoj su konferenciji brojni profesori izrazili bojazan kako će zbog previše igranja video igara djeca postati manje društvena te sporije razviti vještine govora i slušanja.

Alison Sherratt, profesorica iz škole u Yorkshireu kaže da su djeca koja previše igraju video igre često izdvojena iz društva i usamljena te imaju problema s prevelikom težinom, dok Mary Bousted iz ATL-a krivnju prebacuje i na roditelje koji bi trebali posvetiti više pažnje na igre koje igraju njihova djeca te na sadržaj koji gledaju na televiziji.

No, ne slažu se svi s ovim razmišljanjima pa tako Ian Livingstone iz Square Enixa, kompanije koja dizajnira video igre, kaže da se ovdje radi o 'stereotipnom pogledu na gamere i cijelo tržište video igara'. On smatra da se ne može na račun jedne ili dvije nasilne igre procjenjivati cijelo tržište dodavši da se na isti način zbog nekih filmova s nasilnim sadržajem može osuditi i cijela filmska industrija i kazati da svi filmovi promoviraju nasilje.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene