Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dječak ostvario san

10-godišnjak razvio Monkeyberry aplikaciju i pomogao siromašne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inspirirajući dječak pronašao način kako da ljubav prema igricama pretvori u dobro djelo.

Ovisni ste o igranju igrica na mobitelu ili drugim high - tech uređajima? Onda sigurno imate nekoliko ideja za razvijanje vlastite aplikacije. Henry Maw, inspirirajući 10-godišnjak je upravo to učinio  te pronašao način kako da svoj hobi pretvori u dobročinstvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 780 eura mjesečno Dijelit će novac šakom i kapom: Talijanski populisti odlučili ''ukinuti'' siromaštvo Siromaštvo (Foto: Getty Images) Mizerne naknade Siromaštvo bez granica: ''Osam mjeseci sam na koljenima, više ne znam na čija vrata nisam kucala''

Maw kaže da je čitava ideja započela kada se našao u nevolji zbog pretjeranog igranja video igrica. Umjesto da bude u kazni, otac mu je predložio da svoju ljubav prema video igrama kanalizira i razvije vlastitu aplikaciju.

Nakon što je skicirao osnovni koncept, Henry je zajedno s ocem kontaktirao  nekoliko programera s kojima je razmjenio svoju ideju. Kad su pronašli stalne partnere, započelo je kodiranje pri čemu je mladi Maw stalno biti u kontaktu s programerima putem e-mailA kako bi se informirao o svim novostima. U konačnici, Monkeyberry aplikacija bila je gotova za manje od godinu dana.

Nije se samo Henryjev san ostvario ovom igricom, Monkeyberry i dječak su promjenili i živote mnogih drugih.

Naime, Monkeyberry daje 20%  ukupne cijene od 0.99 dolara koliko košta igrica u dobrotvorne svrhe.Na taj način pomaže selo siročadi u Ruandi te lokalni program 'Od stola do stola' koji dostavlja već gotovu i lako kvarljivu hranu u javne kuhinje i drugim organizacijama koje prehranjuju gladne.

Henry Maw kaže kako je odlučio pomoći siromašnima jer je znao da čini pravu stvar. Zasluge pridaje i svojim roditeljima koji su mu oduvijek bili  uzor - oboje su bili uključeni u rad ovih organizacija i prije nastanka Monkeberryja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene