Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postavili oko Memorijalnog centra

Žrtve postavile plakate: Srbija = agresor = genocid

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Memorijalni centar u Potočarima okružen je billboardima s porukama udruženja 'Majke Srebrenice i Potočara'.

Samo neke od poruka upućenih cijelom svijetu su: 'Ovo je Bosna i Hercegovina' ili 'Žrtve genocida zahtijevaju implementaciju presude Međunarodnog suda pravde'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ratni invalidi Doktor "liječio" mrtve ljude, a račune za to slao gradu: "Radilo se o osjetljivoj populaciji" Provjereno: Što za koga znači osuda Ratka Mladića - 12 DUBOKE PODJELE Balkanskom krvniku ime treba biti na listi najbrutalnijih u povijesti, a oni puštaju filmove njemu u čast

'Čitav život se borim za slobodu svojih uvjerenja i slobodu izražavanja svojih misli. Imamo pravo na svom zemljištu postaviti što god želimo. Bilo je raznih reakcija na ovu stalnu postavku, ali trebamo shvatiti da je istina jedno i da je spuštanje glave pred istinom samo korak nazad, korak na dno', rekao je Ibran Mustafić, član Upravnog odbora Udruženja građana 'Majke Srebrenice i Potočara' i idejni tvorac postavke, u razgovoru za Sarajevo-x.com.

U presudi Međunarodnog suda pravde stoji kako su snage bosanskih Srba u srpnju 1995. godine u Srebrenici počinile genocid. Panoima žrtve traže implementaciju te presude. 'Jedna presuda ne znači ništa ukoliko se ne poštuje', dodao je Mustafić, koji je najavio i postavljanje spomenika žrtvama u blizini Memorijalnog centra.

 

>> Poruka Zapadu: 16.744 cipela za žrtve Srebrenice

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene