Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tablete, zaključavanja...

Teške optužbe za zlostavljanje u vrtiću: "Moja je kći plakala i govorila zašto mi daju injekcije ako nisam bolesna"

Kinu potresaju optužbe o zlostavljanju djece u vrtićima (Foto: screenshot/APTN) - 1
Kinu potresaju optužbe o zlostavljanju djece u vrtićima (Foto: screenshot/APTN) - 1 screenshot/APTN
Aktualno Galerija Kinu potresaju optužbe o zlostavljanju djece u vrtićima (Foto: screenshot/APTN) - 2 Kinu potresaju optužbe o zlostavljanju djece u vrtićima (Foto: screenshot/APTN) - 2 Foto: screenshot/APTN Kinu potresaju optužbe o zlostavljanju djece u vrtićima (Foto: screenshot/APTN) - 3 Kinu potresaju optužbe o zlostavljanju djece u vrtićima (Foto: screenshot/APTN) - 3 Foto: screenshot/APTN +0 Kinu potresaju optužbe o zlostavljanju djece u vrtićima (Foto: screenshot/APTN) - 1 Galerija 1/3 >>
Kineske vlasti istražuju navode o zlostavljanju djece u dječjem vrtiću u Pekingu. Osim toga, vlasti će obaviti inspekcije i u drugim vrtićima u kineskom glavnom gradu nakon što su u javnost izašle zastrašujuće tvrdnje.

Naime, u srijedu su kineski mediji objavili tvrdnje bijesnih roditelja da su djeca u dječjem vrtiću bila zlostavljanja, da na tijelu imaju tragove uboda igli i da su drogirana tajanstvenim bijelim pilulama.

Pročitajte i ovo Hrana u vrtiću Vladimira Nazora Zbog loše hrane i uvjeta Obrat u zagrebačkom vrtiću: Ravnateljica podnijela pa povukla ostavku nakon pobune roditelja Hrana u vrtiću Vladimira Nazora Roditelji u šoku FOTO Što se događa u zagrebačkom vrtiću? Hrana je sirova i nejestiva, objekt se raspada, ravnateljice se svi boje: "Prostači po hodnicima, djeca se pred njom popišaju od straha"

"Dva dana moja je kći plakala i govorila 'nisam bolesna, zašto mi daju injekcije'", ispričala je jedna majka. Drugi roditelj tvrdi da su djeca svaki dan nakon ručka, iz nejasnih razloga, bila prisiljena popiti dvije bijele tablete.

"Neposlušna djeca bila su prisiljena stajati gola ili su zaključavana u mračnu sobu", tvrdnje su trećeg roditelja.

Tvrtka u čijem je vlasništvu vrtić zove se "RYB Education" i ima više od 4400 zaposlenika. Iz tvrtke su poručili su da surađuju s istražiteljima, kao i da su neki od učitelja, odnosno odgajatelja već suspendirani.

Uznemireni roditelji u petak su se okupili pred zgradom vrtića uz poruku da zahtijevaju objašnjenje. Boje se da će cijela stvar biti zataškana. Vlasti su pak poručile da će svaka osoba za koju se utvrdi da je uzrokovala fizičku ili psihičku bol djetetu biti strogo kažnjena.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene