Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko zlo

Zloglasna ubojica postala je još jezivija nakon odlaska u zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Myra Hindley s bivšim dečkom je ubila najmanje petero djece. Iz zatvora je pisala pisma britanskom političaru.

Osuđena ubojica djece Myra Hindley u zatvoru je, ako je vjerovati nedavno otkrivenim pismima, postala ovisna o Valiumu, a od vlasti je kako su godine odmicale tražila sve čudnije i čudnije stvari, piše io9.com. 

Pročitajte i ovo Danka Ilić gdje je tijelo djevojčice? Otkriveni rezultati DNK analize automobila kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić Osumnjičeni za ubojstvo žene u Blatu priveden na sud FOTO Ovo je muškarac koji je prerezao vrat ženi kod savskog nasipa: Skrivao je lice, ima ozlijeđenu ruku

Sa svojim bivšim dečkom Ianom Bradyjem ubila je najmanje petero djece između 1963. i 1965. godine, a pisma je pisala političaru Douglasu Hurdu dok je bio na čelu ministarstva unutarnjih poslova 1989. godine. Tražila je da joj osigura opskrbu Valiumom. U londonskom Državnom arhivu pisma je otkrio akademik Tom Clark koji o slučaju piše knjigu.

Najomraženiji čovjek na svijetu: Odbojkaš i ubojica djece

'Koristila sam ga (vailum) više puta tijekom izdržavanja kazne, posebno tijekom velikih kriza. Budući da ne tražim da me se oslobodi nema nekog posebnog smisla čuvati moje tijelo za zdravu i duboku starost u zatvoru', pisala je žena osuđena na doživotnu kaznu zatvora.

Jeziva Hindley zatražila je i da ju se hipnotizira kako bi se sjetila gdje je nikad pronađeno tijelo ubijenog 12-godišnjaka. Njezin zahtjev je odbijen, a kada su u vladi opet htjeli odlučivati o ovom pitanju, Hindley je već bila previše bolesna za takav oblik terapije.

Gušenje iz koristoljublja: Kockaru 30 godina zbog ubojstva djevojke

Clark je objasnio kako pisma daju fascinantan uvid u njezih posljednjih nekoliko godina života i ovisnosti. U nijednom trenutku nije pokazala kajanje. U pismima je zapravo ignorirala ozbiljnost svojih zločina. Ponašala se kao da ih je počinio netko drugi, a ona je pomagala u rješavanju.

Umrla je u zatvoru 2002. godine kada je imala 60 godina.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene