Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan od favorita

O Baby Lasagni piše se i preko oceana: Evo što o hrvatskome predstavniku piše jedan od najpopularnijih američkih medija

Baby Lasagna
Baby Lasagna Foto: Afp
Natjecanje za najbolju pjesmu Eurovizije sve se više prati i u SAD-u. O ovogodišnjem Eurosongu, ali i Baby Lasagni raspisali su se i američki mediji.

Nije tajna da natjecanje za najbolju pjesmu Eurovizije prate milijuni gledatelja u Europi te da se mnogi fanovi od 1956. godine svake godine vesele velikom glazbenom natjecanju.

No, posljednjih godina zanimanje za Eurosong prešlo je i preko Atlantskog oceana pa se sve više Amerikanaca pokušava uključiti u gledanje ovog posebnog i zabavnog programa koji čini dio europske pop kulture.

Osim što je praćenje Eurosonga postalo jednostavnije zahvaljujući streaming servisima poput Logoa, Netflixa te Peacocka, počevši od 2023. gledatelji širom svijeta mogu utjecati na izbor pobjednika zahvaljujući omogućenom glasanju putem aplikacije Eurovision.

Pročitajte i ovo Malmö - 4 opsada grada FOTO Izvanredno stanje zbog tri minute: Snajperisti na krovovima, svi strahuju od onoga što bi moglo uslijediti

The New York Times objasnio je američkim gledateljima i znatiželjnicima kako Eurovizija funkcionira, a osvrnuli su se i na prosvjede koje je mjesecima prije i tijekom natjecanja izazvalo sudjelovanje Izraelske predstavnice.

Osim toga donijeli su i popis ovogodišnjih najzapaženijih natjecatelja.

Među njima, mjesto je pronašao i hrvatski natjecatelj Baby Lasagna, tj. Marko Purišić. Nazvavši ga hrvatskim tehno-rokerom NYT nastup Baby Lasagne povezuje s jednim od prošlogodišnjih favorita, Fincem Kaarijom i njegovim hitom "Cha Cha Cha"  zbog utjecaja electro glazbe te ekstravagantnog nastupa.

"Baby Lasagna jedan je od ovogodišnjih favorita sa svojom zaraznom pjesmom 'Rim Tim Tagi Dim'", napisao je američki list.

Osim hrvatskog natjecatelja istaknuli su nastupe talijanske predstavnice Angeline Mango, švicarskog nebinarnog predstavnika Nema, ukrajinski duo Aljonu Aljonu i Jerry Heil te irsku predstavnicu Bambie Thug koja je mnoge iznenadila izvedbom pjesme "Doomsday Blue".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene