Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umar Mansoor

Najomraženiji čovjek na svijetu: Odbojkaš i ubojica djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najomraženiji čovjek u Pakistanu 36-godišnji je otac troje djece i zaljubljenik u odbojku, poznat po nadimku "Mršavi", a njegovo pravo ime je Umar Mansoor, za kojega su pakistanski talibani rekli da je osmislio ovotjedni masakr u kojemu je ubijeno 132 djece i devetero zaposlenika škole u Peshawaru, što je najteži napad militanata u povijesti Pakistana.

U snimci objavljenoj u četvrtak na internetskoj stranici koju koriste talibani, prikazan je bradati muškarac koji prijeti kažiprstom dok nastoji opravdati napad počinjen 16. prosinca. Na snimci piše i njegovo ime - Umar Mansoor.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Slika nije dostupna Detalji pokolja u školi 'Pobili smo svu djecu, što da sad radimo?'

"Budući da naše žene i djeca umiru kao mučenici, ni vaša djeca neće dručije proći. Borit ćemo se protiv vas na način da ćemo se, nakon što vi napadnete nas, osvetiti nevinima", poručuje te tvrdi da je napad na školu osveta za vojnu ofenzivu koju provodi pakistanska vojska te vojne snage optužuje za poticanje na napade.

'Pobili smo svu djecu, što da sad radimo?'

Šest pakistanskih talibana za Reuters je kazalo da je napad osmislio Mansoor. Četvorica tvrde da je blizak vođi muli Fazlullahu, vođi pakistanskih talibana koji je naredio ubojstvo Malale Yousafzai.

"Strogo slijedi džihadistička načela, no iznimno je nježan prema vlastitoj djeci", rekao je jedan od njih.

Mansoor je završio srednju školu u Islamabadu, a potom je pohađao medresu. "Bio je vrlo bistro dijete, no uvijek u sukobu s ostalim vršnjacima", rekao je jedan od talibana za Reuters. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene