Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podkradao djevojku

Gušenje iz koristoljublja: Kockaru 30 godina zbog ubojstva djevojke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog ubojstva djevojke čijim je karticama podizao novac za kockanje i čak tri dana spavao pored njenog mrtvog tijela, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu bivši zaštitar Mario Borić nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora.

Tužiteljstvo Borića tereti da je Silvanu Nekić, s kojom je živio u njezinu stanu na Zelenom trgu, ugušio iz koristoljublja, odnosno kako bi njenim bankovnim karticama na bankomatima podizao novac koji mu je trebao za automat klubove. Osim što je u tri dana žrtvinim karticama podigao 9.900 kuna, za još 2.000 kuna prodao je i njen mobitel.

Pročitajte i ovo Tsyren-Dorzhi Tsyrenzhapov Putin ga pomilovao Monstrum koji je žrtvinu odrubljenu glavu bacio kroz prozor zgrade pomilovan da bi se borio u Ukrajini, na slobodi je ponovno napao Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor

Po riječima sutkinje Gordane Mihele Grahovac novac je bio motiv zbog kojega je Borić ušao u vezu sa Silvanom Nekić, koja je tražila "ljubav, brak i dijete".

"Ona mu je davala novac misleći da troši na svoju djecu iz prijašnje veze, no žena s kojom je bila rekla je da 2,5 godine nije vidio djecu niti pitao za njih", kazala je sutkinja. Podsjetila je i da je majka Borićeve djece posvjedočila da je još u vrijeme njihove veze imao problema s kockom, zbog čega je krao iz dječjih kasica, njenog novčanika, s posla. Navodno se zadužio i kod kamatara, a dugove su vraćali žena i njegovi roditelji.

Split: S dva hica iz pištolja ustrijelio prijatelja u glavu i usmrtio ga

I medicinski vještak je zaključio da se kod Borića radi o dubokom i trajnom poremećaju ličnosti, da je riječ o osobi "disocijalne strukture ličnosti s narcističkom dimenzijom", zbog čega mu je izrečeno i liječenje od kockarske ovisnosti.

Pri izricanju presude olakotna mu je okolnost bila što je preko tisuću dana bio u Domovinskom ratu, da je neosuđivan, ali ne i činjenica da je otac dvoje djece, jer se o njima ne brine.

Otegotna mu je okolnost što je čak tri dana lagao žrtvinoj majci, govorio joj da je u bolnici te da joj je mobitel u kvaru. I sutkinja je podsjetila na majčine riječi da je "svašta prošla", ali da "nikada nije doživjela da netko tri dana zavlači majku".

I kada je sutkinja završila obrazloženje presude majka Silvane Nekić njenom je krvniku, koji je sve pratio bez emocija, u suzama zaprijetila da će ga ubiti netko iz podzemlja, dok je žrtvina sestra blizanka kazala da nikada neće izaći iz zatvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene