Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reporterka Dnevnika Nove TV iz Malmöa

Novi detalji o skandalu s Eurosonga: "Nizozemska do daljnjega neće biti na probama, kruže glasine..."

Sara Duvnjak javila se uživo iz švedskoga Malmöa i donijela presjek najbitnijih događaja prije finalne večeri Eurosonga u subotu.

U švedskome Malmöu u petak se održavaju posljednje probe prije finalne večeri Eurosonga. Prva proba odvila se u popodnevnim satima, dok će u 21 sat započeti finalna proba.

Tijekom finalne probe, tj nastupa žiri će natjecateljima podijeliti svoje ocjene koje će javnosti postati poznate tijekom prijenosa uživo u subotu.

Dan bogat događajima

Prolaskom u finale, Izrael je izazvao puno nezadovoljstva. U četvrtak su trajali prosvjedi. Bilo je i nešto nereda i uhićenja, ali većih problema nije bilo. Novi prosvjedi najavljeni su i za finalnu večer u subotu, rekla je novinarka Sara Duvnjak.

Izrael je skočio na drugo mjesto kladionica nakon druge polufinalne večeri i odjednom postao prijetnja Hrvatskoj, koja je ovogodišnji glavni favorit. Novinari i media fanovi uvjereni su da Izrael ne bi trebao i da neće pobijediti.

Što se Italije tiče, u četvrtak su u njihovom prijenosu izašli rezultati televotinga. U petak su se oglasili i ispričali rekavši kako je došlo do tehničkih problema te da prikazani rezultati nisu stvarni rezultati.

Pročitajte i ovo Eurosong glasanje širi se snimka! Na pomolu veliki skandal? Talijani slučajno objavili rezultate glasanja, ovo baš i ne izgleda dobro za našeg Lasagnu!

Što se događa s nizozemskim predstavnikom?

U petak se ipak najviše priča o nizozemskome predstavniku Joostu Kleinu koji se nije pojavio na prvoj probi. Otvaranje Eurosonga organizirano je kao predstavljanje zemalja i izlazak izvođača po redu kojim će nastupiti.

Nizozemski predstavnik je peti po redu i izišao je na pozornicu kada je trebao te ništa nije izgledalo čudno. No netom prije njegova nastupa, dok je nizozemska ekipa već počela pripremati pozornicu nakon Luksemburga, najavljena je kratka pauza.

Kako je prenijela novinarka Sara Duvnjak, predstavnici medija i svi okupljeni zamoljeni su za strpljenje te su se ugasila sva svijetla, a scenografija je iznesena. Nakon toga krenula je proba sljedeće zemlje, Izraela.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Švedskoj Pratite iz minute u minutu VIDEO/FOTO Prosvjedi u Švedskoj: Incident na probi polufinala. Policija odvlačila prosvjednike ispred arene, privedeno 10 ljudi

Postoje spekulacije da nizozemski predstavnik bojkotira zbog Izraela, kao i da će biti diskvalificiran zbog neprimjerenog ponašanja na presici u četvrtak kada se prekrio zastavom.

Najnovije spekulacije su da se Nizozemac fizički obračnao s izraelskim fotografom.

Nizozemska do daljnjega neće biti na probama, a o svemu bi mediji trebali biti obaviješteni. I dalje nije poznato hoće li Nizozemska nastupiti u finalnoj večeri. Najavljene presice nisu se odvile, prenijela je iz Malmöa novinarka Sara Duvnjak.

Stiglo priopćenje Europske radiodifuzne unije

U petak nešto prije 21 sat Ured za komunikacije Glazbenog natjecajna Eurovision (Eurovision Song Contest) objavio je kako nizozemski natjecatelj Joost Klein i njegov tim neće nastupati na finalnoj probi koja započinje u 21 sat.

"Istraga o incidentu u kojem je sudjelovao nizozemski natjecatelj i dalje je u tijeku. Europska radiofuzna unija i nizozemski emiter AVROTROS treutno pregovaraju", naveli su u kratkome priopćenju ne otkivajući hoće li Nizozemskoj biti omogućeno da nastupa u finalnoj večeri.

Sara Duvnjak, reporterka Dnevnika Nove TV Priopćenje Europske radiodifuzne unije Foto: Europska radiodifuzna unija

Nizozemskome ntjecatelju žiri će ocjene dati na temelju nastupa iz druge polufinalne večeri.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene