Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zenica: Na frizerskom salonu uvredljivi grafiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izlogu frizerskog salona 'Bane' u vlasništvu zeničkog Hrvata Branka Stankovića jutros su osvanuli uvredljivi grafiti.

Nepoznate osobe su, između ostalog, ispisale i četiri ćirilična slova 'S', što je posebno uvrijedilo Branka i njegovu majku Katicu Puđa, vlasnike napadnutog frizerskog salona.

Pročitajte i ovo Grafit na Zrinjevcu Na udaru i stranke FOTO Pogledajte uvredljive grafite koji su osvanuli preko noći u centru Zagreba Uvredljivi grafit u Splitu Gotovo svakodnevica FOTO Osvanuli novi uvredljivi grafiti u Splitu: "Naguzio te Puljak... radite samo za svoj interes"

- Šokirani smo. I prije je već bilo manjih incidenata, ali nikada se nije dogodilo nešto ovakvo, rekla je Katica Puđa.

Dvadesetdvogodišnji Branko salon je zatvorio jučer oko 17,30, a jutros oko 07,00 sati, kada je došao na posao, dočekali su ga uvredljivi grafiti ispisani preko natpisa 'Bane' i zida garaže, koju majka i sin koriste posljednjih nekoliko godina.

- Ovim poslom se bavim četiri godine, od završetka školovanja, a već dvije godine radim svom salonu. Očito još uvijek ima mnogo besposličara koji nemaju pametnijeg posla, nego vrijeđati druge, rekao je Stanković.

Nije htio nagađati tko je mogao napraviti ovako nešto, dodavši ipak kako smatra da ne postoji niti jedan razlog zašto bi se baš on našao na meti vandala.

Zenička policija istražuje ovaj slučaj, a o incidentu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac Branislav Tomaš. Autor uvredljivih grafita mogao bi biti optužen za krivično djelo izazivanja rasne i nacionalne netrpeljivosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene