Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrajinsko-ruska granica

VIDEO "Rusija je započela novi val napadačkih akcija": Evo kako izgleda ruski napad na ukrajinsku oblast, ima stradalih

Rusija je intenzivirala napade na oblast Harkiv. Dolaze informacije o prvim stradalima.

Ukrajinski predsjednink Volodimir Zelenski u petak je objavio kako su ruske snage započele novu ofenzivnu operaciju te da ciljaju oblast Harkiv.

"Rusija je započela novi val napadačkih akcija u smjeru Harkiva. Ukrajina se ruskim snagama suprotstavila trupama, brigadama i topništvom", rekao je Zelenski tijekom brifinga za medije sa slovačkom predsjednicom Zuzanom Caputovom u Kijevu, piše Kiyev Independent.

 

Ministarstvo obrane potvrdilo je ranije u petak da je ruska vojska pokušala prodrijeti kroz ukrajinsku obranu na području oblasti Harkiv.

Pročitajte i ovo Posljedice napada na Harkiv - 1 Unakrsni napadi VIDEO/FOTO Burna noć u Rusiji i Ukrajini: Rusi izveli napad dronovima i projektilima, nisu dugo čekali na odgovor

Napadi odnijeli dva života

Guverner oblasti Harkiv Oleh Sinjehubov potvrdio je kako je u ruskim napadima umrlo dvoje civila te da ih je petero ozlijeđeno.

"Granična mjesta u oblasti Harkiv izložena su intenzivnom pucanju", rekao je Snjehubov.

Ruska vojska zauzela četiri pogranična sela u oblasti Harkiv. U svojem pohodu na grad Vovčansk Rusi su navodno zauzeli mjesta Strileče, Krasne, Pilne i Borivisku, prenijela je Ukrainska pravda.

Ipak, kako navode, moguće je da je ta vijest samo pokušaj distrakcije.

Pročitajte i ovo Ruski vojnici "Pomno pratimo" Ukrajinska akcija izazvala Rusiju: "Bilo bi izrazito opasno da NATO to učini"

Oleh Sinjehubov izjavio je kako Ukrajina nije izgubila niti jedan dio teritorija dodavši kako su se ukrajinske brigade sukobile s ruskom vojskom i da su ruski napadi zaustavljeni. Potvrdio je da se ruske snage kreću prema gradu Vovčansku.

Društvenim se mrežama šire snimke ruskog napada iz zraka te napori vatrogasaca da ugase požar i spase civile iz kuće u plamenu.

 

 

 

Ukrajinski mediji prenijeli su kako su teritoriji na području oblasti Harkiv pod intenzivnim ruskim bombardianjem.

"U selu Buhajivka na području Vovčanska oštećena je privatna kuća uslijed bombardiranja. Nije bilo stradalih. 

55-godišnji muškarac umro je tijekom napada na selo Čerkaski Tiški. Drugi muškarac je umro u bombardiranju Vovčanska, a dvoje je ozlijeđeno u bombardiranu privatne kuće, jedno od njih nalazi se pod ruševinama", objavio je Oleh Sinjehubov, a prenijela Ukrainska pravda.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene