Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brutalno napadnut

Čovjek spreman platiti 20 tisuća eura za izlazak iz stana: "Čudo je što sam preživio"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Edipa Ercosmana maskirani napadač pretukao je u njegovu stanu. Brutalne ozljede 58-godišnjak je jedva preživio, a sada se bori s psihičkim problemima povezanima sa strahom. Odlučio je ponuditi novčanu nagradu za informacije koje bi pomogle otkriti tko stoji iza napada.

Zlatar Edip Ercosman (58), koji je krajem listopada brutalno pretučen u svom stanu u Hagenu, nudi nagradu u iznosu od 20 tisuća eura za informacije koje mogu dovesti do dvojice počinitelja koji su ga napali.

Pročitajte i ovo Israa Jaabis Iz minute u minutu VIDEO Oslobođeni iz ralja Hamasa: "Hvala im, i hvala Bogu. Poštovanje svakome, i hvala vam na pomoći da nas oslobodite"

"To što sam preživio pravo je čudo. Moja zlatarnica dosad je tri puta bila opljačkana, ali ovo je prvi put da su me napali u stanu. Nemam neprijatelja, ne znam zbog čega su došli u stan. Zamalo su me ubili", rekao je Edip Ercosman.

Policija je izvijestila kako je krajem listopada maskirani muškarac više puta metalnom šipkom udario Ercosmana te mu prijetio vatrenim oružjem.

Pročitajte i ovo Očevid na mjestu eksplozije u zagrebačkom Rudešu - 3 oštećeni auto i pročelje zgrade Još jedna eksplozija u zagrebačkom Rudešu: Policija otkrila o čemu se radi

Ercosman se branio sve dok nije izgubio svijest. Njegovi su sinovi u vrijeme zločina bili u školi, a partnerica (55) bila je u stanu. Ona je lakše ozlijeđena. Istražiteljima je rekla da je vidjela napadača kako na ulici razgovara s drugim počiniteljem. Kada se začula buka na stubištu, obojica su pobjegla, piše Fenix Magazin.

Liječnici su se borili za život napadnutog 58-godišnjaka. Srce mu je tri puta stalo, zadobio je traumatsku ozljedu mozga, moždano krvarenje i slomljena su mu dva prsta. U bolnici je proveo 14 dana, hitno je operiran, bio je i u stanju kome.

Pročitajte i ovo Kampovi - 2 Maržić i Kulušić pušteni Livljanić, Pripuz i Filipi ostaju iza rešetaka: "Sudac je odbio naše argumente"

Zlatar je ponovno na nogama, ali još ne može raditi. 

"Ne usuđujem se izići sam na ulicu i ne volim biti sam kod kuće", rekao je otac troje djece i priznao da zbog napada ima psihičkih problema.

Pročitajte i ovo Ilustracija pokušaj ubojstva Policija otkrila detalje drame kod naplatnih kućica: Muškarac koji je pokušao pregaziti sunarodnjake nije bio sam u vozilu

"Želim ponovno moći spavati i izlaziti, spreman sam platiti 20.000 eura za dojavu koja vodi do identifikacije napadača", rekao je.

Policijski odred za ubojstva provodi istragu. Istražitelji čekaju procjenu DNK dokaza

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene